Bună ziua dragii mei! Astăzi m-am gândit să vă prezint rețeta mea de Cozonac cu Nucă și Rahat, una din cele mai apreciate rețete, atât de familia mea cât și de prieteni și rude. O scriu deoarece am observat că în ziua de azi au apărut pe piață zeci de sortimente de cozonaci și mulți preferă să cumpere în loc să îi facă. Din păcate acei cozonaci nu sunt altceva decât o pâine dulce fără lapte sau ouă adevărate. Și mai îngrijorător fiind faptul că au termen de valabilitate de câteva luni, ceea ce pune sub semnul întrebării calitatea cozonacului.
Cozonacul de casă nu este greu de făcut și necesită doar un pic de timp, răbdare și bineînțeles multă dragoste. În primul rând vreau să vă spun că toate ingredientele trebuie să fie de bună calitate (știți vorba aceea “bun pui, bun iese”). De regulă eu folosesc produse de la țară (mă refer la ouă, lapte). Le pregătesc pe toate de seara, iar bucătăria unde se vor prepara vă recomand să fie caldă și ferită de curenți reci de aer. De-a lungul timpului eu am experimentat mai multe rețete, dar cea mai bună și mai reușită este aceasta.