GDPR – Politica de confidentialitate

Notificare: Echipa Bucataria Mamei incearca sa protejeze dreptul la intimitate si la imagine al utilizatorilor site-ului https://www.bucatariamamei.ro. Ne propunem sa va oferim dumneavoastra o experienta online sigura, prin toate metodele disponibile noua, astfel incat utilizarea acestui site sa nu va afecteze viata personala. In acest sens facem tot ce ne sta in putinta ca informatiile pe care dumneavoastra le introduceti in baza noastra de date sa fie folosite doar in scopurile in care ele au fost introduse. NU TOLERAM SPAM-ul! Contactati-ne la admin@bucatariamamei.ro daca aveti intrebari sau intampinati probleme in legatura cu folosirea Datelor Dumneavoastra Personale si va vom ajuta cu placere!

GDPR sau General Data Protection Regulation este un regulament prin care Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene si Comisia Europeana intentioneaza sa intareasca si sa unifice protectia datelor personale pentru toate persoanele fizice din Uniunea Europeana (EU).

Prin folosirea acestui site si/sau a serviciilor oferite de acesta, sunteti de acord cu Procesarea Datelor Dumneavoastra Personale asa cum sunt ele descrise in prezenta Politica de confidentialitate.

Continut

  1. Definitii folosite in acest document
  2. Principii urmarite pentru Protectia Datelor
  3. Ce drepturi aveti cu privire la Datele Dumneavoastra Personale
  4. Ce Date Personale colectam de la dumneavoastra
  5. Cum folosim Datele Dumneavoastra Personale
  6. Cine mai are acces la Datele Dumneavoastra Personale
  7. Cum va protejam Datele Dumneavoastra Personale
  8. Informatii despre Cookies
  9. Date de contact

Definitii

Date cu Caracter Personal – orice informatie legata de identificarea unei persoane entitate fizica.
Procesare – orice operatiune sau set de operatiuni care este efectuata pe Date cu Caracter Personal sau pe seturi de Date cu Caracter Personal.
Subiectul Datelor – orice persoana entitate fizica a carei Date cu Caracter Personal sunt procesate.
Copil – o persoana entitate fizica sub varsta de 16 ani.
Eu/noi (fie cu litera mare sau nu) – Bucataria Mamei

Principii pentru Protectia Datelor

Promitem sa urmarim aceste principii privind Protectia Datelor cu Caracter Personal:

  • Procesarea datelor este legala, corecta si transparenta. Activitatile noastre de prelucrare au temei legal. Intotdeauna punem drepturile dumneavoastra pe primul loc atunci cand va procesam Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal. La cerere, va punem la dispozitie informatii privind Procesarea Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal.
  • Procesarea este limitata la acest scop. Activitatile noastre de prelucrare se potrivesc scopului pentru care au fost colectate Date cu Caracter Personal.
  • Procesarea se face cu date minime. Noi colectam si procesam doar cantitatea minima de Date cu Caracter Personal necesare pentru orice scop.
  • Procesarea este limitata intr-o perioada de timp. Nu vom stoca Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal mai mult decat este necesar.
  • Vom face tot posibilul pentru a asigura corectitudinea datelor.
  • Vom face tot posibilul pentru a asigura integritatea si confidentialitatea datelor.

Drepturile Subiectului Datelor

Subiectul Datelor are urmatoarele drepturi:

  1. Dreptul la informatie – ceea ce inseamna ca dumneavoastra trebuie sa stiti daca Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal sunt procesate; ce date sunt colectate, de unde sunt obtinute, de ce si de cine sunt procesate.
  2. Dreptul la acces – ceea ce inseamna ca dumneavoastra aveti dreptul sa accesati datele colectate de la si despre dumneavoastra. Aceasta include dreptul de a solicita si obtine o copie a Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal stranse.
  3. Dreptul la rectificare – ceea ce inseamna ca dumneavoastra aveti dreptul de a solicita rectificarea sau stergerea Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal care sunt incorecte sau incomplete.
  4. Dreptul la stergere – ceea ce inseamna ca, in anumite circumstante, puteti solicita ca Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal sa fie sterse din evidentele noastre.
  5. Dreptul de a restrictiona procesarea – ceea ce inseamna ca, in anumite conditii, aveti dreptul sa restrictionati procesarea Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal.
  6. Dreptul de a va opune Procesarii – ceea ce inseamna ca, in anumite cazuri, aveti dreptul de a va opune procesarii Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal, de exemplu in cazul marketingului direct.
  7. Dreptul de a va opune Procesarii automate – ceea ce inseamna ca aveti dreptul de a va opune Procesarii automate, inclusiv pentru profilare; si de a nu fi subiectul unei decizii bazate exclusiv pe Procesarea automata. Acest drept il puteti exercita ori de cate ori exista un rezultat al profilarii care produce efecte juridice ce va pot afecta.
  8. Dreptul la transferabilitatea datelor – ceea ce inseamna ca aveti dreptul de a obtine Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal intr-un format care poate fi citit usor de catre orice dispozitiv inteligent.
  9. Dreptul de a depune o plangere – in cazul in care refuzam cererea dumneavoastra in baza Drepturilor de acces, va vom oferi si un motiv pentru refuz. Daca nu sunteti multumit de modul in care a fost tratata solicitarea dumneavoastra, va rugam sa ne contactati.
  10. Dreptul la ajutor din partea Autoritatii de Supravegere – ceea ce inseamna ca aveti dreptul la ajutor din partea unei autoritati de supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal si dreptul la alte cai legale, cum ar fi solicitarea de despagubiri.
  11. Dreptul de a va retrage consimtamantul – ceea ce inseamna ca aveti dreptul sa retrageti orice consimtamant dat pentru Procesarea Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal.

Ce date colectam

Informatii pe care dumneavoastra ni le-ati oferit
Acestea ar putea fi adresa dumneavoastra de email, numele, etc – in mare parte informatii care sunt necesare pentru a va oferi un produs/serviciu sau pentru a imbunatati experienta de navigare. Salvam informatiile pe care ni le oferiti astfel incat dumneavoastra sa puteti sa comentati sau sa efectuati alte activitati pe site. Aceste informatii includ, de exemplu, numele dumneavoastra sau adresa de email.

Informatii colectate automat despre dumneavoastra
Acestea includ informatii care sunt stocate automat de catre Cookies si alte instrumente de sesiune. De exemplu, adresa dumneavoastra IP, istoricul dumneavoastra de vizionare (daca exista), etc. Aceste informatii sunt folosite sa va imbunatateasca experienta de navigare pe acest site. Cand folositi serviciile noastre sau va uitati la continutul de pe site, activitatile dumneavoastra ar putea fi inregistrate.

Informatii de la partenerii nostri
Strangem informatii de la partenerii nostri de incredere cu confirmarea ca ei au temei legal de a impartasi aceste informatii cu noi. Acestea sunt fie informatii pe care dumneavoastra le-ati impartasit cu ei in mod direct sau pe care ei le-au colectat de la dumneavoastra pe alte motive legale. O lista cu partenerii nostri o gasiti aici.

Informatii publice
S-ar putea sa colectam informatii despre dumneavoastra care sunt deja disponibile public.

Cum folosim Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal

Folosim Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal pentru a:

  • va oferi serviciile noastre. Acestea includ de exemplu inregistrarea unui cont; furnizarea de alte produse sau servicii pe care dumneavoastra le-ati cerut; comunicarea si interactiunea cu dumneavoastra; notificarea cu privire la schimbari in serviciile pe care noi le oferim.
  • imbunatati experienta dumneavoastra de navigare;
  • indeplini o obligatie in conformitate cu legea;

Folosim Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal pe motive legitime si/sau cu consimtamantul dumneavoastra.

Pe baza incheierii unui contract sau indeplinirii obligatiilor contractuale, vom Procesa Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal in urmatoarele scopuri:

  • pentru a va identifica;
  • pentru a va furniza un serviciu sau pentru a va trimite/oferi dumneavoastra un produs;
  • pentru a comunica in vederea incheierii unei facturi;

Pe baza unui interes legitim, Procesam Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal pentru urmatoarele scopuri:

  • pentru a va trimite articole personalizate (de la noi si/sau partenerii nostri cu atentie selectionati);
  • pentru a administra sau analiza baza noastra de cititori astfel incat sa reusim sa imbunatatim calitatea, varietatea si disponibilitatea produselor/serviciilor oferite/furnizate;
  • pentru a efectua chestionare privind satisfactia cititorilor nostri;

Atata timp cat nu ne-ati informat altfel, noi consideram ca va putem oferi produse/servicii care sunt similare sau identice cu comportamentul sau istoricul dumneavoastra de navigare, a fi in interesul nostru legitim.

Cu acordul dumneavoastra Procesam Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal pentru urmatoarele scopuri:

  • pentru a va trimite notificari, email-uri sau buletine de stiri (de la noi si/sau partenerii nostri atent selectionati);
  • in alte scopuri pentru care v-am cerut consimtamantul;

Procesam Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal pentru a indeplini obligatiile care decurg din lege si/sau le folosim pentru optiunile prevazute de lege. Ne rezervam dreptul de a anonimiza si folosi datele colectate. Vom folosi datele in afara domeniului de aplicare al prezentei Politici de Confidentialitate numai atunci cand acestea sunt anonime. Salvam informatiile stranse despre dumneavoastra, atata timp cand va fi nevoie, pentru orice alte obligatii derivate din lege, dar nu mai mult de 30 de zile calendaristice.

Am putea Procesa Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal si pentru alte scopuri care nu sunt mentionate aici, dar sunt compatibile cu scopul initial pentru care au fost colectate aceste date. Pentru a face acest lucru, ne vom asigura ca:

  • legatura dintre scopurile, contextul si natura Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal este adecvata pentru continuarea Procesarii;
  • Procesarea pe viitor nu va vor afecta interesele dumneavoastra de orice natura
  • protectie corespunzatoare va fi implementata pentru Procesare.

Va vom informa despre orice Procesare viitoare, cat si despre scopurile acesteia.

Cine mai are acces la Datele Dumneavoastra Personale

Nu impartasim Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal strainilor. Date Personale despre dumneavoastra sunt furnizate, in unele cazuri, partenerilor nostri de incredere fie pentru a va oferi posibilitatea de a accesa anumite parti sau site-ul nostru in totalitatea sa, fie pentru a va inbunatati experienta dumneavoastra de navigare. Impartasim Datele Dumneavoastra Personale cu:

Partenerii nostri de Procesare:

Partenerii nostri de afaceri:

Parti terte conectate:

Lucram numai cu parteneri de Procesare care sunt capabili sa asigure un nivel adecvat de protectie a Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal. Dezvaluim Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal tertilor sau functionarilor publici atunci cand suntem obligati din punct de vedere legal sa facem acest lucru. Am putea dezvalui Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal unor terte parti daca v-ati dat acordul sau daca exista alte motive legale pentru acest lucru.

Cum va protejam Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal

Facem tot ce ne sta in putinta pentru a pastra Datele Dumneavoastra cu Caracter Personal in siguranta. Utilizam protocoale sigure pentru comunicare si transfer de date (cum ar fi HTTPS). Folosim anonimizarea si pseudonimizarea acolo unde este cazul. Monitorizam sistemele noastre pentru posibile vulnerabilitati si atacuri cu ajutorul celor mai bune module de securitate disponibile.

Chiar daca incercam din toate puterile sa implementam si sa monitorizam eventuale vulnerabilitati sau atacuri, nu va putem garanta securitatea informatiilor dumneavoastra. Cu toate acestea, promitem sa notificam autoritatile competente de eventuale brese de securitate. De asemenea, va vom anunta daca exista o amenintare la adresa drepturilor sau intereselor dumneavoastra. Vom face tot ce putem in mod rezonabil pentru a preveni incalcarea securitatii Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal si pentru a asista autoritatile in cazul in care vor aparea astfel de incalcari.

Daca aveti un cont inregistrat pe site-ul nostru, retineti ca trebuie sa pastrati Numele Dumneavoastra de Utilizator si Parola secret.

Copii

Nu intentionam sa colectam sau sa colectam cu buna stiinta informatii de la copii. Nu vizam copiii cu serviciile oferite de site-ul nostru.

Cookies si alte tehnologii pe care le folosim

Utilizam Cookies si/sau tehnologii similare pentru a analiza comportamentul utilizatorilor nostri, pentru a administra site-ul web, a urmari miscarile utilizatorilor si pentru a colecta informatii despre acestia. Acest lucru se face pentru a personaliza si imbunatati experienta dumneavoastra de navigare pe site-ul nostru.

Un cookie este un fisier text de dimensiuni foarte mici stocat pe computer-ul dumneavoastra. Cookie-urile stocheaza informatii care sunt utilizate pentru a ajuta site-urile sa functioneze. Numai noi putem accesa cookie-urile create de site-ul nostru. Puteti controla modulele cookie in browser-ul dumneavoastra. Alegerea dezactivarii cookie-urilor poate impiedica utilizarea anumitor functii.

Folosim cookies in urmatoarele scopuri:

  • Cookie-uri necesare – aceste cookie-uri sunt necesare pentru a putea utiliza anumite functii importante pe site-ul nostru, cum ar fi conectarea pe contul dumneavoastra. Aceste cookie-uri nu colecteaza informatii personale.
  • Cookie-uri de functionalitate – aceste cookie-uri ofera functionalitate care face ca utilizarea serviciilor noastre sa fie mai convenabila si face posibila oferirea de caracteristici personalizate. De exemplu, acestea ar putea „tine minte” numele si email-ul dumneavoastra in sectiunea de comentarii astfel incat voi sa nu trebuiasca sa reintroduceti aceste informatii data viitoare cand doriti sa comentati.
  • Cookie-uri Analytics – aceste cookie-uri sunt folosite pentru a urmari utilizarea si performanta site-ului si a serviciilor noastre.
  • Cookie-uri publicitare – aceste cookie-uri sunt folosite pentru a difuza anunturi relevante pentru dumneavoastra si interesele dumneavoastra. In plus, acestea sunt folosite pentru a limita numarul de cate ori vedeti o reclama. Acestea sunt, de obicei, plasate pe site-ul web prin intermediul retelelor de publicitate cu permisiunea operatorului site-ul respectiv. Aceste cookie-uri „isi aduc aminte” ca dumneavoastra ati vizitat un site web si aceste informatii sunt impartasite altor organizatii, cum ar fi agentii de publicitate. Adesea, cookie-urile de directionare sau de publicitate vor fi legate de functionalitatea partilor din site furnizata de cealalta organizatie.

Puteti elimina modulele cookie stocate in computerul dumneavoastra prin setarile browser-ului. Alternativ, puteti controla anumite cookie-uri terta parte utilizand o platforma de imbunatatire a confidentialitatii cum ar fi optout.aboutads.info sau youronlinechoices.com. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri, vizitati ro.wikipedia.org/wiki/Cookie.

Utilizam Google Analytics pentru a masura traficul pe site-ul nostru. Google are propria Politica de Confidentialitate pe care o puteti vedea aici. Daca doriti sa renuntati la urmarirea de catre Google Analytics, accesati pagina de dezactivare Google Analytics.

Date de contact

Ofiter de Protectia a Datelor cu Caracter Personal

Daca aveti intrebari cu privire la Procesarea Datelor Dumneavoastra cu Caracter Personal, drepturile dumneavoastra privind acestea sau sau aceasta Politica de Confidentialitate, contactati Ofiterul Nostru pentru Protectia Datelor cu Caracter Personal:

Barbulescu Catalin – admin@bucatariamamei.net

Autoritatea de supraveghere

Autoritatea de supraveghere a Protectiei Datelor cu Caracter Personal din Romania este Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. Mai jos regasiti datele de contact pentru aceasta:

Website: http://www.dataprotection.ro/

Email: anspdcp@dataprotection.ro

Telefon: +40.318.059.211
+40.318.059.212

Modificari la aceasta Politica de Confidentialiate

Ne rezervam dreptul de a modifica aceasta Politica de Confidentialitate.
Ultima modificare a fost facuta in 25.05.2018.