Bună ziua dragii mei! Astăzi vă voi prezenta rețeta de Ciulama de Ciuperci, o rețetă ușor de făcut și foarte gustoasă! Această rețetă aparține bunicii mele și spun asta fără să exagerez, este foarte delicioasă! În vacanțele de vară petrecute la bunicii mei la munte, era una din mâncărurile mele preferate și mereu o puneam pe bunica să o pregătească, urmând ca eu să o savurez alături de o mămăligă aburindă. Din acest motiv, aș spune că această rețetă este una clasică și consider că o variație a acestei rețete ar fi ciulamaua din piept de pui. Dacă doriți ceva autentic, vă invit să pregătiți această rețetă și nu veți fi dezamăgiți!

Ciulama de Ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu legume, Rețete fără carneCuisine: TurceascăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

50

minutes
Calorii / 100 g

109

kcal
Gata în

2

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg ciuperci champignon

  • 300 ml lapte

  • 1 ceapă

  • 30 g făină

  • 4 căței usturoi

  • 50 g unt

  • pătrunjel

  • mărar

  • 50 ml ulei

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia ciupercile în bucăți potrivite. La fel procedăm și cu ceapa, pe care o tocăm mărunt. Turnăm uleiul într-o tigaie pe foc. Punem ceapa și o lăsăm la călit până devine translucidă. Când ceapa este gata, adăugăm ciupercile tăiate mai devreme. Pentru că ciupercile nu ne vor încăpea toate în tigaie din prima, le vom pune în 2 tranșe pe măsură ce se fac. Lăsăm ciupercile pe foc până acestea au scăzut și sunt bine făcute.1 - Ciulama de Ciuperci
  • Ciupercile sunt aproape gata așa că e timpul să punem usturoiul. Amestecăm apoi adăugăm și cubulețul de unt. Când untul s-a topit adăugăm făina și o încorporăm. După punem jumătate din cantitatea de lapte și amestecăm. Lăsăm ciulamaua pe foc pentru câteva minute. După punem și laptele rămas și o mai lăsăm până obținem un sos mai gros. La final condimentăm cu sare, piper, mărar și pătrunjel, amestecăm și rețeta noastră de Ciulama de Ciuperci este gata!2 - Ciulama de Ciuperci

Video Rețetă

Note bucătar

  • Un mic secret, dacă punem puțină sare atunci când o călim, ceapa nu se mai arde!
  • Amestecăm puțin pentru ca ceapa să nu rămână la fund, altfel se va arde. În aceeași măsură, amestecând se vor aromatiza și ciupercile.
  • Eu pun unt la această rețetă pentru că acesta va face ciulamaua mai gustoasă.
  • Făina se pune pentru a îngroșa ciulamaua.
  • Poftă mare la o ciulama de ciuperci delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentTartă Pufoasă cu Cremă de Ciocolată și Fructe de Pădure
Articolul următorCartofi Prăjiți la Tigaie cu Cârnăciori și Bacon
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.