Buna ziua! Astăzi o să vă prezint rețeta pentru Compot de Vișine, care este una dintre preferatele mele și cred că a multora dintre dumneavoastră. De aceea, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aceste fructe poți prepara diverse dulciuri, siropuri, tarte, chiar și înghețată. Pentru că eu stau la curte am vreo doi vișini, din care an de an eu prepar atât compot cât și dulceață. Adaug că vișinele sunt fructe acrișoare, răcoritoare, cu o aromă aparte, specifică și plăcută. Când este sezonul vișinelor eu prepar destul de des (în afară de cel pentru iarnă), compot proaspăt. Acesta se poate consuma pe loc. Se poate face un sirop din 2 pahare de apă cu 250 grame de zahar. După ce se spală vișinele (cam 1 kg) și se pun în sirop, lăsându-le să fiarbă. Se pune zeama de lămâie. Se dă deoparte și se consumă. Scurt și la obiect, nu? Considerați rețeta scurtă de mai devreme ca un mic cadou pentru dumneavoastră!

Compot de Vișine

5.0 from 1 vote
Course: Bauturi, DesertCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții (800 g)

10

borcane
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

40

minutes
Calorii / 100 g

90

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • vișine

  • 40 linguri rase zahăr sau 200 g

  • 4 l apă

Mod de preparare

  • Se spală vișinele, se înlătură codițele dacă este cazul și se pun în borcane curate, care se umplu cam pe trei sferturi dacă vrem mai multe fructe în compot sau pe jumătate dacă dorim mai mult sirop.
  • Punem 4 linguri de zahăr în fiecare borcan și turnăm apă până la filet (lăsăm gol cam un deget). Punem capacele și le înfiletăm bine, apoi le răsturnăm de câteva ori pentru a se dizolva zahărul și în același timp să vedem dacă capacele sunt bune și nu pierd lichid.
  • Pe fundul unei cratițe mai încăpătoare punem un prosop, așezăm borcanele și punem apă cât să ajungă la mijlocul lor. Lăsăm să fiarbă cam 30-40 de minute de când începe să clocotească.
  • Lăsăm să se răcească în apa în care au fiert și le punem în cămară. Este foarte bun, dar și foarte ușor de făcut de aceea eu recomand să îl faceți chiar la voi acasă, deoarece așa știți sigur ce consumați.

Note bucătar

  • Ca să ne dăm seama că au fiert, apa din borcane trebuie să fie de culoare roșie, iar vișinele foarte puțin crăpate.
- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Vinete Clasică
Articolul următorBrioșe cu Fulgi de Ciocolată
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.