Buna ziua! Astăzi o să vă prezint rețeta pentru Compot de Vișine, care este una dintre preferatele mele și cred că a multora dintre dumneavoastră. De aceea, dacă vrei să te bucuri cât mai mult de aceste fructe poți prepara diverse dulciuri, siropuri, tarte, chiar și înghețată. Pentru că eu stau la curte am vreo doi vișini, din care an de an eu prepar atât compot cât și dulceață. Adaug că vișinele sunt fructe acrișoare, răcoritoare, cu o aromă aparte, specifică și plăcută. Când este sezonul vișinelor eu prepar destul de des (în afară de cel pentru iarnă), compot proaspăt. Acesta se poate consuma pe loc. Se poate face un sirop din 2 pahare de apă cu 250 grame de zahar. După ce se spală vișinele (cam 1 kg) și se pun în sirop, lăsându-le să fiarbă. Se pune zeama de lămâie. Se dă deoparte și se consumă. Scurt și la obiect, nu? Considerați rețeta scurtă de mai devreme ca un mic cadou pentru dumneavoastră!
- Reclamă -