Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Salată de Icre cu Ceapă, o rețetă care mie personal îmi place foarte mult. Când găsesc pește proaspăt, soțul meu se ocupă de curățarea peștelui și scoaterea icrelor. Are mare grijă să nu le amestece cu sângele peștelui, dar dacă din întâmplare se mai murdăresc cu sânge, le clătește imediat și le pune la scurs într-o strecurătoare. Odată scurse, le pune într-o punguță de plastic și la congelator cu ele! Cu cât stau mai mult cu atât sunt mai bune!

Salată de Icre cu Ceapă

5 din 1 vote
Fel: Peste, Retete rapide, SalateBucătărie GreceascaDificultate Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

30

minutes
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 200 g icre proaspete

  • 600 g ulei de floarea soarelui

  • 2 pahare de apă minerală (200 ml)

  • zeamă de la o lămâie

  • 1 ceapă potrivită

  • sare

  • alternativă pentru zeama de lămâie, oțet după gust

Mod de preparare

  • Icrele se dau întâi prin sită, pentru a înlătura pielițile. Dacă sunt sărate e bine sa le lași întâi în apă pentru a se desăra. Nu pot fi preparate imediat după recoltarea lor, deoarece nu se leagă. Odată îndepărtate toate pielițile se pun într-o sită (cea de făină), pe o farfurie, în frigider. Apoi li se dă sare (cea care o folosești pentru murături) cu puțin ulei deasupra. În acest fel le păstrăm până la 6 luni în frigider. După circa 1 săptămână se pot pregăti și consuma. Cele mai bune sunt cele de știucă, aproape la fel de bune sunt și cele de crap, caras. Se pot consuma și icrele de păstrăv, chiar dacă au bob mai mare decât celelalte.
  • Icrele se pun în vasul mixer-ului și se desfac cu câteva picături de ulei. Începem amestecarea uleiului cu icrele. Uleiul se toarnă puțin câte puțin, iar mixerul va fi utilizat la viteză mică.
  • Când icrele s-au îngroșat se adaugă 1-2 linguri de apă minerală, așa se subțiază și permit încorporarea a încă ceva ulei. Prin adăugarea apei minerale icrele se albesc.
  • După ce s-a terminat uleiul, se adaugă sucul de lămâie, ceapa tocată mărunt și sare, dacă este necesar. Se așează icrele într-o farfurie de servire, se decorează cu măsline, feliuțe de gogoșari murați și se servesc. Sunt delicioase!

Note bucatar

  • Dacă icrele sunt prea sărate, după punctul 4 se adaugă griș fiert sau miez de pâine albă muiată în lapte sau apă bine stoarsă. La fel se procedează și în cazul în care icrele se taie.
  • Un alt mod de a scoate pielițile este, se pun icrele proaspete într-un castron și se așează pe o oală cu apă în clocot. Se bat cu o furculiță.
  • Poftă mare la icre delicioase!