Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Porc și Cârnați la Cuptor, o friptură fragedă și foarte gustoasă. Eu o pregătesc mereu pentru sărbătoarea sfântă de Crăciun familiei mele, dar și în decursul anului destul de des. Este ușor de făcut și iese delicioasă.

Friptură de Porc și Cârnați la Cuptor

5 din 1 vote
Fel: Porc, Retete cu carneBucătărie RomaneascaDificultate Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Gata în

1

hour 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 kg ceafă de porc

  • 1 kg cârnați proaspeți

  • 1 usturoi

  • rozmarin

  • cimbru

  • ulei de măsline

  • 1 pahar de vin alb sec (100 g)

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Tăiem carnea felii cu grosimea de aproximativ 2 cm. Așezăm feliile de ceafă în tavă și le condimentăm cu o linguriță de sare, piper, una de cimbru și o linguriță de rozmarin. Punem și usturoiul curățat, spălat și tăiat în 4 peste carne.
  • Așezăm și cârnații care trebuie musai să-i înțepăm înainte de a-i pune în tavă (asta ca să nu pocnească la copt). Adăugăm puțină apă așa încât să se coacă înăbușit.
  • Stropim totul cu ulei, eu în ultimii ani folosesc ulei de măsline, deoarece dă un plus de savoare fripturii. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau un capac. Punem în cuptorul încins la 200 de grade. Verificăm după 1 oră, scoatem folia de aluminiu și dacă mai este nevoie o mai lăsăm să se coacă, bineînțeles mai adăugăm și apă dacă trebuie.
  • Spre final adăugăm și vinul, dăm focul la mare și lăsăm să se rumenească frumos. Merge de minune cu piure de cartofi, cartofi natur, prăjiți sau legume sote.

Note bucatar

  • Pentru familia mea eu fac mereu mămăligă caldă și o mâncăm cu murături și castraveți murați.
  • Poftă mare la o friptură fragedă de porc și cârnați la cuptor!