Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Friptură de Porc Marinată la Cuptor, o friptură fragedă și foarte gustoasă! Eu o pregătesc mereu familiei mele pentru sfânta sărbătoare de Crăciun, dar se poate face și în decursul anului, dacă aveți poftă, este ușor de făcut și foarte delicioasă.
Friptură de Porc Marinată la Cuptor
Course: Porc, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții
6
porțiiTimp pregătire
15
minutesTimp preparare
1
hour35
minutesCalorii / 100 g
261
calTimp la marinat
24
oreGata în
50
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
1 kg ceafă de porc
5 căței usturoi
100 ml ulei de măsline
100 ml vin alb
1 linguriță boia de ardei
cimbru
crenguțe de rozmarin
sare
piper
Mod de preparare
- Punem uleiul de măsline într-un castronel. Adăugăm cimbrul, boiaua de ardei, sare, piper și amestecăm. Bineînțeles, nu uităm de vin, îl turnăm și pe acesta peste și continuăm amestecarea! Punem câteva linguri de marinadă pe fundul vasului, apoi adăugăm câteva crenguțe de rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem usturoiul mărunt și îl adăugăm și pe acesta. E timpul pentru carne, așa că o vom așeza în tavă, având grijă să nu stea una peste cealaltă.
- Punem restul de marinadă peste carnea ce am așezat-o mai devreme în tavă. Deasupra adăugăm câteva crenguțe de rozmarin și din nou usturoi mărunțit. Când am terminat, înfoliem tava și o punem la marinat în frigider pentru 24 de ore. După ce a stat timpul necesar la marinat, scoatem tava din frigider, înlăturăm folia și cu ajutorul unei furculițe întoarcem carnea, pentru ca marinada să pătrundă bine în ea. O băgăm în cuptorul preîncălzit pe treapta cea mai de jos pentru 30 de minute la 180 de grade, apoi o scoatem și o întoarcem și pe partea cealaltă. După, o mutăm o treaptă mai sus, dăm cuptorul pe ventilare tot la 180 de grade, o mai lăsăm pentru alte 30 de minute și rețeta noastră de Friptură de Porc Marinată la Cuptor este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Eu pun carnea la marinat direct în vasul yena, același vas pe care îl vom băga la cuptor, deoarece așa vom scuti timp, dar și vom spăla mai puține vase!
- Carnea se poate lăsa la marinat și mai puțin, 12 ore, 4 ore sau chiar 2 ore, dar cu cât stă mai mult, cu atât iese mai fragedă!
- Crenguțele de rozmarin sunt facultative, eu le pun pentru că dau fripturii o aromă deosebită!
- Această friptură merge de minune cu un piure de cartofi, cartofi natur, cartofi prăjiți sau legume sote!
- Pentru familia mea eu fac mereu mămăligă caldă și o mâncăm cu murături și castraveți murați.
- Poftă mare la o friptură de porc marinată delicioasă!
- Reclamă -