Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide, o rețetă gustoasă care se prepară în special în perioada sărbătorilor Pascale! Este foarte ușor de făcut și spun asta deoarece practic în această rețetă se amestecă toate ingredientele, apoi se pune la copt. Dar rezultatul? O minunăție delicioasă ce eu o pregătesc chiar și în timpul anului, nu doar de Paște! Pot să vă spun garantat că dacă urmați rețeta vă va ieși o pască reușită, dar mai ales gustoasă! Vă doresc un Paște binecuvântat și fericit alături de cei dragi!

Pască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide

5.0 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, FăinoaseCuisine: EvreiascăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

2

hours 

5

minutes
Calorii / 100 g

267

kcal
Gata în

2

hours 

20

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg brânză dulce de vaci

  • 6 ouă

  • 400 g smântână

  • 200 g zahăr pudră

  • 100 g făină

  • 200 g stafide

  • 100 g griș

  • 100 g unt

  • 1 esență de vanilie

  • 1 esență de lămâie

  • sare

Mod de preparare

  • Punem brânza de vaci într-un bol mai mare. Continuăm cu smântâna, eu am pus smântână cu 20% grăsime, găsiți desigur si cu 6% sau cu 12%, dar cu cât e mai grasă cu atât gustul va fi mai bun! Adăugăm zahărul pudră, puteți folosi și zahăr obișnuit, dar zahărul pudră se topește mai bine! Punem ouăle și amestecăm totul cu un tel pară până ce compoziția noastră devine perfectă pentru o pască delicioasă!1 - Pască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide
  • Topim untul într-o crăticioară și îl lăsăm la răcit. Îl turnăm peste compoziția noastră și amestecăm. Punem sare pentru a potenția gustul, dar și esențele de vanilie și de lămâie, pentru aromă. Continuăm amestecarea apoi adăugăm grișul, dar și făina, acestea vor ajuta la întărirea compoziției noastre. Nu uităm de stafide, le punem peste și le încorporăm și pe ele! Pentru coacere, noi am folosit o tavă de 23 de cm pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, atât pe fund cât și pe margini. Turnăm toată compoziția în ea, apoi o nivelăm frumos. La final, o băgăm în cuptorul preîncălzit la 170 de grade pentru 60-70 de minute și rețeta noastră de Pască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide este gata!2 - Pască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide

Video Rețetă

Note bucătar

  • Brânza pe care o vom folosi trebuie să fie bine scursă și desigur proaspătă.
  • În loc de esențele de lămâie și de portocale putem pune 2 linguri vanilie și 1 lingură lămâie rasă.
  • Recomand ca toate ingredientele, inclusiv ouăle, să fie la temperatura camerei, ca la cozonac.
  • Dacă vreți ca pasca să iasă mai înaltă, folosiți o tavă de 22-23 de cm. Dacă vreți ca pasca să iasă mai puțin înaltă, folosiți o tavă de 25-26 de cm.
  • În funcție de cum vă place, pasca se poate lăsa la cuptor în plus chiar și 10-15 minute. Ideea este că aceasta trebuie coaptă la foc domol, încetișor și fără grabă.
  • Dacă nu vă plac stafidele, acestea pot fi înlocuite cu boabe de ciocolată sau fructe uscate, de exemplu merișoare.
  • Când este gata, pasca trebuie lăsată să se răcească bine, preț de câteva ore, apoi o putem scoate din tavă.
  • Poftă mare la o pască fără aluat delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentRulouri cu Cremă de Vanilie
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.