Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciorbă de Burtă, una dintre cele mai îndrăgite și consumate mâncăruri tradiționale românești. Aceasta ocupă un loc de cinste în bucătăria românească alături de rețeta de Ciorba de Perișoare , ciorba moldovenească de văcuță sau ciorba de pasăre. Există multe variante de rețete de Ciorbă de Burtă, desigur fiecare gospodină o pregătește în felul său!

Ciorbă de Burtă

5 from 1 vote
Course: Ciorbă, CiorbeCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

3

hours 
Calorii / 100 g

380

kcal
Gata în

3

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg burtă tăiată felii

  • 600 g carne de vită cu os

  • 4 morcovi

  • 500 g smântână

  • 5 gălbenușuri

  • 3 cepe

  • foi de dafin

  • piper boabe

  • 3 linguri oțet

  • sare

Mod de preparare

  • Într-o oală pe foc punem 1 litru de apă. Adăugăm carnea de vită, foile de dafin, piperul boabe și sare. Peste, mai punem 1 litru și jumătate de apă și lăsăm să fiarbă pentru 2 ore. Când carnea este fiartă, o scoatem într-un castron.1 - Ciorbă de Burtă
  • Strecurăm zeama în care a fiert carnea de vită. Zeama strecurată o punem înapoi în oală, pe foc, apoi adăugăm burta, foarte bine spălată. Pentru aromă, împreună cu burta, punem la fiert cepele și 3 morcovi întregi. O lăsăm la fiert pentru 1 oră.2 - Ciorbă de Burtă
  • Punem ulei de măsline într-o tigaie. Adăugăm 1 morcov răzuit și cât timp fierbe burta cu legumele, îl lăsăm la călit pentru 2-3 minute. Din oala în care fierbe burta scoatem morcovii și ceapa, apoi adăugăm morcovul răzuit pe care l-am călit mai devreme.3 - Ciorbă de Burtă
  • În tigaia în care am călit morcovul punem smântâna și cele 5 gălbenușuri. Le amestecăm bine cu o lingură, după punem 3 linguri de oțet. Continuăm amestecarea până ce totul se încorporează. Cu ajutorul unui polonic, punem în tigaie puțin câte puțin zeamă peste dressing-ul de ouă și smântână. Amestecăm încetișor cu un tel pară și repetăm acest proces cu încă alte două polonice. La final, compoziția obținută o amestecăm cu zeama rămasă în oală, gustăm de sare și rețeta noastră de Ciorbă de Burtă este gata!4 - Ciorbă de Burtă

Video Rețetă

Note bucătar

  • Se poate acri și cu zeamă de lămâie, este la fel de gustoasă!
  • În loc de smântână puteți folosi iaurt, un pic mai gras!
  • Morcovul călit îl punem pentru a-i da ciorbei culoarea aceea frumoasă specifică ciorbei de burtă.
  • Se poate servi alături de ardei iuți, hrean, gogoșari în oțet sau mujdei de usturoi.
  • Ca și legume, puteți pune în ciorbă și păstârnac sau țelină rădăcină.
  • Poftă mare la o ciorbă de burtă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Fructe
Articolul următorPaste cu Brânză și Cașcaval
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.