Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Paste cu Brânză și Cașcaval, o rețetă a copilăriei mele, foarte cunoscută de marea majoritate dintre noi, o rețetă ce se prepară repede și este foarte delicioasă! Acesta este un fel de mâncare ale cărui ingrediente sunt pastele, brânza și cașcavalul preferat. Combinația de paste cu brânză ușor topită este delicioasă și vă garantez că va fi servită cu mare plăcere de familia dumneavoastră. Rețeta originală este de paste tip macaroane, doar cu brânză, însă eu astăzi am preferat să le fac și cu cașcaval. De menționat faptul că, în plus, puteți folosi pastele preferate, nu este musai să folosiți macaroane. Ies la fel de bune și gustoase!

Paste cu Brânză și Cașcaval

5.0 from 1 vote
Course: Făinoase, Paste făinoaseCuisine: AmericanăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

321

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g paste

  • 200 g telemea

  • 100 g cașcaval

  • 50 ml ulei

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a răzui brânza telemea și cașcavalul. Într-o oală cu apă pe aragaz punem 1 linguriță de sare și o lăsăm să se înfierbânte. Când apa începe să clocotească, punem pastele la fiert. Le lăsăm să fiarbă timpii indicați pe ambalaj, apoi le scoatem și le strecurăm.1 - Paste cu Brânză și Cașcaval
  • Într-o tigaie pe foc punem jumătate din brânza și cașcavalul răzuit. Apoi adăugăm pastele pregătite și restul de cantitate de brânză și cașcaval. Le amestecăm bine cu o lingură de lemn așa brânza și cașcavalul se topesc și se îmbină perfect cu pastele. La final, adăugăm uleiul, amestecăm și rețeta noastră de Paste cu Brânză și Cașcaval este gata!2 - Paste cu Brânză și Cașcaval

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am folosit pastele tip scoici, deoarece atunci când se topesc, brânza și cașcavalul vor intra în ele, iar acest lucru le va da un gust senzațional!
  • Dacă vreți să folosiți macaroane, sfatul meu este să le alegeți pe cele mai groase, nu pe cele subțiri!
  • La final, dacă vă place, puteți pune 1-2 linguri de zahăr deasupra!
  • Un mic secret, după ce punem pastele întotdeauna amestecăm, pentru ca acestea să nu se prindă de oală.
  • În loc de ulei puteți folosi un cubuleț de unt, 50 de grame. Topiți untul, puneți pastele fierte, amestecați și apoi adăugați brânza și cașcavalul.
  • Poftă mare la paste cu brânză și cașcaval delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentCiorbă de Burtă
Articolul următorCheesecake cu Cremă de Ciocolată
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.