Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Cheesecake cu Cremă de Ciocolată, o rețetă tare gustoasă, foarte aspectuoasă și ușor de pregătit! Este un desert elegant dar și răcoritor, ce poate fi pregătit în zilele toride de vară. Desigur vara, în topul preferințelor mele, este înghețata, ce poate fi pregătită și în casă! Dar ce te faci atunci când inima ta cere ceva dulce și tu nu ai chef de aprins cuptorul? Simplu, pregătești acest cheesecake, de care sunt sigură că vă veți îndrăgosti imediat! Combinația biscuiților mărunțiți, amestecați cu unt și crema mătăsoasă îți v-a lăsa un gust minunat, de neuitat!

Cheesecake cu Cremă de Ciocolată

5 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: GreceascăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

1

hour 

40

minutes
Calorii / 100 g

389

kcal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Blat
  • 280 g biscuiți simpli

  • 100 g unt

  • Cremă
  • 470 g Nutella

  • 500 g brânză tartinabilă

  • 85 g zahăr pudră

  • 30 g cacao

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • Topping
  • 200 g Nutella

  • 200 ml frișcă lichidă

Mod de preparare

  • Începem prin a rupe biscuiții în bucățele mici și a-i pune într-un tocător electric. Facem acest lucru pentru a ne ajuta să îi mărunțim bine, la dimensiuni mici. Punem biscuiții mărunțiți într-un castron, apoi adăugăm untul, pe care l-am topit în prealabil. Amestecăm cu o lingură până ce untul topit se încorporează cu biscuiții. Tapetăm o tavă cu inel cu hârtie de copt, doar pe baza acesteia. Așezăm biscuiții cu unt pregătiți mai devreme și îi nivelăm până ce aceștia formează un blat. Când este gata, îl băgăm la frigider pentru 10 minute.1 - Cheesecake cu Cremă de Ciocolată
  • Punem brânza tartinabilă într-un castron. Peste, punem zahărul pudră, pe care mie îmi place mereu să-l mai cern o dată. Mixăm bine, până zahărul se amestecă cu brânza. Apoi, punem cele 470 g de Nutella și continuăm mixarea până totul se încorporează. După, adăugăm 1 linguriță de esență de vanilie și mai mixăm puțin. La final, punem și cacaoa și mai mixăm pentru 1 minut.2 - Cheesecake cu Cremă de Ciocolată
  • Blatul nostru s-a întărit bine! Peste el punem crema pregătită mai devreme și cu ajutorul unei linguri, o nivelăm. Îl băgăm la congelator pentru 2 ore. Într-un castron de plastic, peste cei 200 g de Nutella, punem frișca lichidă fierbinte. Le lăsăm împreună 1 minut, apoi le amestecăm cu o lingură. Când topping-ul este gata, îl turnăm peste cheesecake-ul nostru. Îl mai punem la congelator pentru încă 2 ore. După ce a stat la congelator, scoatem inelul și rețeta noastră de Cheesecake cu Cremă de Ciocolată este gata!3 - Cheesecake cu Cremă de Ciocolată

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă doriți ca blatul să fie de cacao, în loc de biscuiți simpli, puteți folosi biscuiți de cacao. O altă metodă este, atunci când măcinați biscuiții simpli, să adăugați 1 lingură de cacao.
  • Atunci când pregătim crema, cernem zahărul pentru ca aceasta să iasă fină și fără cocoloașe.
  • În loc de Nutella, puteți folosi aceeași cantitate de ciocolată pentru prăjituri, amăruie, cu 50% zahăr.
  • Puteți decora deasupra cu căpșuni tăiate în două, fructe de pădure sau alune.
  • Poftă mare la un cheesecake cu cremă de ciocolată fin și aromat!
- Reclamă -
Articolul precedentPaste cu Brânză și Cașcaval
Articolul următorCremă de Ciocolată cu Brânză Tartinabilă
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.