Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pilaf cu Ciuperci, o rețetă destul de cunoscută, gustoasă și ușor de preparat! Se poate pregăti tot timpul anului, datorită faptului că ciupercile se găsesc mereu în supermarket-uri. De menționat faptul că puteți folosi orice tip de ciuperci, iese la fel de gustos și cu pâinișoare sau ghebe, totul este să respectați pașii pentru o pregătire corectă! Astăzi am folosit și ciuperci uscate, din care am pregătit o supă, dar asta este facultativ. Mie nu îmi lipsesc din casă niciodată ciupercile uscate, deoarece acestea conțin toate vitaminele necesare unui stil de viață sănătos!

Pilaf cu Ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu legume, Rețete fără carneCuisine: PersanăDifficulty: Medie
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

89

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g ciuperci

  • 40 ml vin alb

  • 40 g ciuperci uscate

  • 400 g orez

  • 80 g unt

  • 1 legătură țelină

  • 2 morcovi

  • 1 ceapă

  • 2 căței de usturoi

  • ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Prima dată tăiem coada ciupercii, apoi dacă e mai mare o tăiem în patru. Iar dacă ciuperca este mai mică bineînțeles o tăiem doar în două. Repetăm până terminăm de tăiat toate ciupercile. Într-o oală pe foc punem 2 litri de apă. Apoi adăugăm ceapa, morcovii și țelina. Punem ciupercile uscate în oală și nu uităm de sare, cam o jumătate de lingură la 2 litri de apă! Lăsăm totul la fiert pentru 15-20 de minute.1 - Pilaf cu Ciuperci
  • Într-o tigaie pe foc punem uleiul de măsline. Adăugăm cățeii de usturoi și îi lăsăm până vedem că uleiul se încinge. Când este gata, punem ciupercile și le lăsăm la prăjit cam 3 minute sau până prind o culoare frumoasă, maronie. Când ciupercile s-au făcut adăugăm vinul și le mai lăsăm pe foc până acesta se evaporă. S-au făcut și ciupercile prăjite, așa că scoatem usturoiul și îl dăm deoparte.2 - Pilaf cu Ciuperci
  • În altă tigaie topim 40 de grame de unt. După adăugăm ulei de măsline și orezul pe care, să spunem, îl vom prăji puțin. Amestecăm continuu cu o lingură pentru 2-3 minute până acesta devine lucios. După acest timp, luăm cu un polonic din supa pe care am făcut-o mai devreme și o punem peste orez, ca și cantitate cam 5 polonice. Amestecăm supa cu orezul și le lăsăm să fiarbă până ce lichidul aproape se evaporă. Apoi punem ciupercile uscate cu care am făcut supa, dar și ciupercile prăjite anterior. Amestecăm totul și le mai lăsăm să dea câteva clocote. Nu uităm să punem sare după gust. Când am terminat pilaful de fiert, scoatem tigaia pe un grătar și adăugăm untul rămas, pe care îl amestecăm bine cu pilaful și rețeta noastră de Pilaf cu Ciuperci este gata!3 - Pilaf cu Ciuperci

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu am ales ciuperci champignon, albe și maro, dar pilaful se poate face și cu ciuperci de tip ghebe sau pâinișoare.
  • Eu pun și ciuperci uscate, dar pilaful se poate face și fără. Totuși eu fac o supă cu ele, alături de legume, pentru că în acea supă rămâne tot gustul ciupercilor și atunci când mănânci pilaful, acesta va avea acel gust deosebit de ciuperci!
  • Prăjim usturoiul desigur pentru aromatizarea uleiului.
  • Nu puneți sare când ciupercile se prăjesc, pentru că dacă puneți sare aceasta se topește, iar ciupercile mai mult vor fierbe decât să se prăjească!
  • Atenție, la final, untul trebuie să fie rece, iar tigaia nu trebuie să mai fie pe aragaz!
  • Untul se pune pentru un gust deosebit și pentru ca pilaful să devină cremos!
  • Poftă mare la o rețetă de Pilaf cu Ciuperci delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPaste cu Carne din Cârnați și Ciuperci
Articolul următorMaioneză de Casă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.