Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Maioneză de Casă, un sos minunat, mătăsos și dacă este pregătit în casă deosebit de gustos! Necesită doar un pic de atenție și răbdare, dar rezultatul va răsplăti cu vârf și îndesat efortul depus! Știm deja că maioneza este folosită la Salată de Boeuf, dar aceasta poate fi pusă și la alte salate, cum ar fi cea de vinete. Nu este greu de preparat, practic este o compoziție din gălbenușuri cu ulei vegetal, frecat bine și după preferințele fiecăruia este îmbogățit cu puțin muștar, zeamă de lămâie sau oțet.

Maioneză de Casă

5.0 from 1 vote
Course: Rețete rapide, SosuriCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Medie
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

691

kcal
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 ml ulei

  • 3 gălbenușuri crude

  • zeamă de lămâie

  • 2 gălbenușuri fierte

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a zdrobi gălbenușurile fierte cu ajutorul unei strecurători de ceai. Adăugăm un gălbenuș crud și sare, apoi cu un tel începem să amestecăm. După, punem uleiul puțin câte puțin, continuând amestecarea. Când compoziția noastră începe să se lege adăugăm și al doilea gălbenuș și îl încorporăm. Desigur, mai punem și ulei din când în când! Când am încorporat al doilea gălbenuș, îl punem și pe al treilea și îl încorporăm și pe aceasta, bineînțeles fără să uităm de ulei, pe care îl adăugăm treptat în timpul amestecării.1 - Maioneză de Casă
  • Am terminat cu ouăle, așa că e timpul să folosim mixerul pentru amestecare! Continuăm să adăugăm ulei treptat și avem grijă să batem totul într-o singură direcție, să nu se taie! Maioneza noastră a devenit cremoasă, așa că adăugăm sare și zeama de lămâie, după gust. Mixăm până terminăm uleiul, iar dacă mai e nevoie mai punem puțină zeamă de lămâie, eu am mai pus 1 lingură. O încorporăm și pe aceasta cu mixerul și rețeta noastră de Maioneză de Casă este gata!2 - Maioneză de Casă

Video Rețetă

Note bucătar

  • Folosim strecurătoarea de ceai pentru că oul fiert se zdrobește bine prin aceasta.
  • Eu am pus câte un gălbenuș, treptat, pentru ca maioneza să nu se taie.
  • În momentul preparării, dacă maioneza iese prea groasă, o putem lungi cu apă caldă.
  • Poftă mare la o maioneză de casă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPilaf cu Ciuperci
Articolul următorMușchi de Porc cu Cartofi la Cuptor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.