Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Rulouri cu Cremă de Vanilie, o rețetă extrem de gustoasă, aromată și foarte îndrăgită de noi românii! Această rețetă se prepară în special în preajma sărbătorilor de iarnă, alături de faguri, nuci, dar și alte bunătăți. Deși are un timp îndelungat de pregătire se regăsește mereu pe mesele festive, dar desigur se poate prepara și în timp anului, atunci când doriți un desert gustos și făcut în casă. Pentru că, ce este mai delicios decât un desert făcut în casă?

Rulouri cu Cremă de Vanilie

5.0 from 1 vote
Course: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, FăinoaseCuisine: SicilianăDifficulty: Ridicată
Porții

8

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

3

hours 
Calorii / 100 g

415

kcal
Timp la frigider

30

minute
Gata în

4

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 550 g făină

  • 2 ouă

  • 160 g unt

  • 50 g zahăr pudră

  • 150 ml lapte

  • coajă de lămâie

  • 1 linguriță esență de vanilie

  • Cremă
  • 1 litru lapte

  • 90 g amidon

  • 100 g unt

  • 200 g zahăr

  • 2 gălbenușuri

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 1 esență de vanilie

  • sare

Mod de preparare

  • Într-o oală pe aragaz punem zahărul, zahărul vanilat, amidonul și puțină sare, pentru gust. Le amestecăm apoi adăugăm gălbenușurile, dar și aproximativ jumătate din cantitatea de lapte, având grijă ca acesta din urmă să-l punem treptat. Continuăm amestecarea până am încorporat tot amidonul, apoi dăm drumul la foc mic, turnăm și restul de lapte în timp ce amestecăm continuu pentru încă câteva minute, sau până începe să se îngroașe. Crema noastră este aproape gata, o acoperim cu o folie de plastic și o dăm deoparte să se răcească până pregătim rulourile.1 - Rulouri cu Cremă de Vanilie
  • În bolul robotului de bucătărie punem ouăle, cele 160 grame de unt care trebuie să fie de la frigider, zahărul pudră, coaja de lămâie și desigur sare, pentru gust. Montăm bătătorul flexibil pentru amestecare și îi dăm drumul să amestece, la viteză potrivită, pentru 4-5 minute. Când timpul a trecut adăugăm cei 150 ml de lapte și lingurița de esență de vanilie. E timpul să punem făina și aici foarte mare atenție, aceasta se pune lingură cu lingură, nu toată odată! Când bătătorul flexibil nu mai face față să amestece, îl schimbăm cu cârligul pentru aluat, acesta fiind mai bun pentru a obține un aluat perfect. Dăm drumul din nou la robot, continuând să adăugăm făină treptat și îl lăsăm până când aluatul devine numai bun de lucrat.2 - Rulouri cu Cremă de Vanilie
  • Presărăm făină pe masa de lucru, apoi peste punem aluatul. Începem să îl frământăm la mână până devine elastic și bun de întins. Când este gata, îl punem într-o pungă de plastic și îl băgăm la rece pentru 30 de minute. Timpul a trecut, așa că îl scoatem din frigider, îl așezăm pe masa de lucru și începem să îl pregătim pentru a face rulourile. Îl împărțim în 2 bucăți egale, luăm prima bucată, o dăm cu făină și cu ajutorul unui sucitor o nivelăm până ajunge o foaie dreptunghiulară de grosime 3 mm.3 - Rulouri cu Cremă de Vanilie
  • Foaia este gata, așa că o tăiem în fâșii egale cu lățimea de 2 cm. Luăm forma pentru rulouri și o ungem cu ulei pe toate părțile. Apoi, începând din vârf, rulăm fâșia de aluat spre bază pentru a-i da forma de rulou. Îl punem într-o tavă pe care am tapetat-o anterior cu hârtie de copt și repetăm acest pas până avem gata toate rulourile.4 - Rulouri cu Cremă de Vanilie
  • Într-un castron pregătim niște ou bătut și cu o pensulă ungem bine rulourile. După, presărăm cu zahăr și le băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute la 180 de grade. În crema pregătită anterior punem cele 100 grame de unt, la temperatura camerei. Dăm drumul la mixer, dar aveți grijă să acoperiți bolul, altfel va sări peste tot! Nu uităm de 1 linguriță de esență de vanilie, aceasta se pune pentru aromă. Mixăm timpul necesar sau până vedem că untul s-a încorporat. La final, punem crema într-un poș pe care îl vom folosi să umplem toate rulourile și rețeta noastră de Rulouri cu Cremă de Vanilie este gata!5 - Rulouri cu Cremă de Vanilie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Făina se pune treptat, pentru a nu face cocoloașe și se cerne mereu, așa aluatul va ieși mai pufos!
  • Pentru a tăia în fâșii egale aluatul putem folosi un cuțit rotativ pentru prăjituri, iar dacă vreți să vă iasă rulouri de aceeași dimensiune, recomandarea mea este să faceți semne în dreptul fiecărei tăieturi!
  • Dacă nu aveți amidon se poate folosi făină, aceeași cantitate.
  • Poftă mare la rulouri cu cremă delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentNegresă de Post cu Nucă și Gem
Articolul următorPască fără Aluat cu Brânză Dulce și Stafide
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.