Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Mujdei de Usturoi, o rețetă nelipsită de lângă friptura de pește, de pui, de porc, cartofi fierți simpli sau cu coajă sau orice alt tip de carne vă place dumneavoastră! Este un sos preparat de toate gospodinele, unele îl fac simplu, doar cu usturoi pisat, sare si apă, dar eu îl prefer pe cel bogat, adică mai gros, ca o cremă, acesta având un mare succes la cei ce l-au gustat spunându-mi mereu să îl mai fac!

Mujdei de Usturoi

5.0 from 1 vote
Course: Rețete rapide, SosuriCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

15

minutes
Calorii / 100 g

400

cal
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 căpățâni usturoi

  • 1 lămâie

  • 100 ml ulei

  • sare

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia lămâia în 2 jumătăți. Dăm prima jumătate deoparte și pe cealaltă o stoarcem folosind un storcător. Procedăm la fel și cu cealaltă jumătate de lămâie. Lămâile sunt stoarse, acesta este sucul de care vom avea nevoie!1 - Mujdei de Usturoi
  • Punem usturoiul într-un tocător electric. Condimentăm cu sare, apoi adăugăm zeama de lămâie stoarsă anterior, dar și uleiul acesta îi va da mujdeiului o consistență deosebită! Punem capacul peste vasul tocătorului și îi dăm drumul să amestece până ce totul devine ca un sos cremos. La final îndepărtăm capacul și rețeta noastră de Mujdei de Usturoi este gata!2 - Mujdei de Usturoi

Video Rețetă

Note bucătar

  • Noi am folosit lămâie pentru că sucul stors îi mai ia din iuțeala usturoiului, dar asta e o rețetă mai modernă, pe vremuri nu se punea lămâie.
  • Poftă mare la un mujdei de usturoi delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentCastagnole (gogoși cu lingura)
Articolul următorPlăcintă cu Brânză, Ceapă Verde și Mărar (Cherdele)
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.