Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre castagnole, un dulce italienesc care se prepara mai ales la începutul lunii martie când sărbătoresc o sărbătoare importanta la ei și anume Carnavalul. Este o perioada care precede postul, când au loc petreceri populare însoțite de deghizări, care alegorice si focuri de artificii. Etimologic cuvântul carnaval se trage din dialectul milanez și înseamnă adio carne. De menționat ca sunt un fel de gogoși cu lingura de la noi, sunt ușor de făcut și foarte gustoase.
Ingrediente
- 4 oua
- 150 gr zahar
- 1 pahar ulei
- 50 ml lichior Anice (anason) sau Alchermes
- 1 plic praf copt
- 700 gr faina alba de grau
- coaja rasa de la o lamaie
- ulei pentru prajit
- un praf de sare
Mod de preparare
1Intr-un bol se bat ouăle cu zaharul pana se topește. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie rasa și lichiorul. În lipsa de așa ceva, deoarece la noi acestea nu sunt cunoscute, puteți pune o esență vanilie sau rom la plăcerea fiecăruia.
2Adăugăm faina cernuta si amestecata cu praful de copt și un vârf de sare. Framantam totul până obținem un aluat potrivit de tare și nelipicios. Pe planseta de lucru punem un pic de faina, apoi modelam aluatul făcând gogoșele rotunde ca niște perisoare, după care le prăjim în uleiul încins.
3După ce s-au copt pe ambele părți, cu o paleta le scoatem pe hârtie absorbanta (pentru absorbirea excesului de ulei). Se pudrează cu zahar vanilat cât sunt încă calde.
4Le puteți praji și în untura, devin mai fragede și mai delicioase. Vă dorim pofta buna și spor la gătit!