Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Sandwich Aperitiv cu Șuncă Presată și Mozzarella, o rețetă deosebit de gustoasă și ușor de pregătit! Zilele trecute m-a vizitat un nepot, fie vorba între noi un mare admirator a tot ce înseamnă sandwich-uri și printre altele m-a rugat să-i pregătesc felul lui preferat de mâncare, evident sandwich-uri, dar mai “altfel” față de ce îi pregăteam în mod obișnuit. Și cum era rece afară, mi-a venit această idee, să le pregătesc la cuptor. Rezultatul a fost peste așteptări, au ieșit extrem de delicioase!

Sandwich Aperitiv cu Șuncă Presată și Mozzarella

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Gustări, Rețete rapideCuisine: EnglezăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

260

kcal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 12 felii pâine Toast

  • 200 g șuncă presată

  • 400 g cașcaval feliat

  • 200 g mozzarella

  • 2 ouă

  • 100 g unt

  • 100 ml lapte

  • sare

Mod de preparare

  • Punem cele 2 ouă într-un castron, adăugăm sare și începem să le batem. Apoi turnăm laptele, puțin câte puțin și îl încorporăm și pe acesta. Într-o tavă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt, punem feliile de pâine, câte 3 pe rând. Continuăm în această ordine cu 1 felie de cașcaval feliat, 1 felie de șuncă presată, din nou 1 felie de cașcaval feliat și la final felia de pâine de deasupra.1 - Sandwich Aperitiv cu Șuncă Presată și Mozzarella
  • Dăm fiecare sandwich prin amestecul de ou cu lapte pregătit anterior. Când am terminat, nu aruncăm ce a rămas, amestecul de ou îl putem folosi pentru a unge felia de deasupra! Nu uităm de unt, îl punem și pe acesta peste, după ce l-am tăiat felii mai subțiri! La final, deasupra, punem mozzarella din belșug, le băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 190 de grade și rețeta noastră de Sandwich Aperitiv cu Șuncă Presată și Mozzarella este gata!2 - Sandwich Aperitiv cu Șuncă Presată și Mozzarella

Video Rețetă

Note bucătar

  • Dacă e nevoie, feliile de pâine le mai așezăm, ideea este să fie la distanță una de cealaltă!
  • Nu vă faceți griji că este prea mult, pâinea absoarbe oul ca un burete!
  • Feliile de cașcaval nu trebuie să fie mai mari decât felia de pâine, la fel și cele de șuncă presată.
  • Dacă nu vă place mozzarella puteți pune tot cașcaval dar răzuit, iar în loc de șuncă presată puteți folosi felii de salam sau ce vă place dumneavoastră!
  • Poftă mare la sandwich-uri aperitiv delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentDrob din Pipote și Ficăței de Pui
Articolul următorPrăjitură Țărănească cu Mere
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.