- Reclamă -
Home Rețete cu carne Drob din Pipote și Ficăței de Pui

Drob din Pipote și Ficăței de Pui

119

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Drob din Pipote și Ficăței de Pui, o rețetă gustoasă și foarte sățioasă, ce este nelipsită de pe masa românilor în zilele Sfântului Paște! Această rețetă este o alternativă mai ușoară a celebrului drob de miel și este adresată mai ales celor care nu le plac gustul cărnii de miel. Dar oricum ar fi drobul, de miel, de pui, acesta ocupă mereu un loc de frunte pe masa de Paște alături de friptură și ouă roșii. Și în încheiere, am această rugăminte pentru dumneavoastră, haideți să păstrăm obiceiurile, dar și mâncărurile tradiționale lăsate de mamele și bunicile noastre, să fim mai buni în aceste zile frumoase de Paște și întotdeauna alături de cei dragi! Hristos a înviat!

Drob din Pipote și Ficăței de Pui

5.0 from 1 vote
Course: Pui, Rețete cu carneCuisine: RomâneascăDifficulty: Medie
Porții

8

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

3

hours 

30

minutes
Calorii / 100 g

184

kcal
Gata în

4

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg ficăței de pui

  • 1 kg pipote și inimi de pui

  • 4 cepe mari tocate

  • 120 ml ulei

  • 2 legături ceapă verde tocată

  • 5 ouă crude

  • 5 ouă fierte

  • 2 legături pătrunjel tocat

  • 2 legături mărar tocat

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a pune 1 litru de apă într-o oală pe aragaz. Adăugăm pipotele și inimile de pui și peste mai turnăm încă 1 litru de apă. Punem sare, dăm drumul la foc și le lăsăm să fiarbă. După un timp se va forma spuma, pe care o îndepărtăm cu o spumieră. Când am terminat, ne asigurăm că focul este potrivit și le lăsăm din nou la fiert, din momentul în care apa începe să fiarbă, 30 de minute.1 - Drob din Pipote și Ficăței de Pui
  • Punem ulei într-o tigaie pe aragaz. Dăm focul la mic și adăugăm ceapa tocată. O așezăm uniform în tigaie și peste adăugăm sare, așa ceapa nu se va arde. O lăsăm la călit pentru 10 minute, dar avem grijă să o mai amestecăm cu o paletă de plastic. Când timpul a trecut, punem ceapa verde și o călim și pe aceasta încă 2-3 minute. Pregătim iar tigaia pentru prăjit cu ulei, dăm drumul la foc și în ea punem ficățeii. Când uleiul începe să sfârâie, acoperim cu un capac. Îi lăsăm la prăjit pentru aproximativ 10 minute, bineînțeles când s-au făcut pe o parte întorcându-i cu paleta de plastic.2 - Drob din Pipote și Ficăței de Pui
  • Pipotele și inimile de pui sunt gata și s-au și răcit! Folosindu-ne de un fund, începem să le tăiem mărunt, apoi le punem într-un bol mai mare. Continuăm până le avem tăiate pe toate. Între timp s-au răcit și ficățeii, așa că îi tăiem mărunt și pe ei. Când am terminat, îi adăugăm peste pipote, în același bol. Amestecăm cu o lingură de lemn, apoi punem ceapa călită, mărarul și pătrunjelul tocat. După batem ouăle crude cu o furculiță și le adăugăm și pe acestea. Continuăm să amestecăm cu lingura de lemn, dar pentru un rezultat mai bun, începem să folosim mâna. Când compoziția e aproape gata punem sare și piper după gustul fiecăruia.3 - Drob din Pipote și Ficăței de Pui
  • Punem compoziția de drob într-o tavă pe care am tapetat-o cu hârtie de copt. Când am ajuns aproximativ la jumătatea tăvii, o nivelăm și peste ea punem ouăle fierte, pe mijloc, dintr-un capăt în altul. Le acoperim cu restul de compoziție, dar avem grijă să îi dăm forma tradițională de drob. La final îl băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 50-60 de minute la 180 de grade și rețeta noastră de Drob din Pipote și Ficăței de Pui este gata!4 - Drob din Pipote și Ficăței de Pui

Video Rețetă

Note bucătar

  • Ficățeii se prăjesc întotdeauna la foc mic.
  • Nu se pune sare pe ficăței atunci când îi prăjim! Sarea se pune după ce i-am terminat de prăjit, atât cât dorim.
  • Până să îl tăiem felii, drobul trebuie să se răcească, așa se va tăia perfect!
  • Poftă mare la un drob de pui delicios!
- Reclamă -