Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Negresă de Post cu Nucă și Gem, una din cele mai cunoscute, dar și îndrăgite prăjituri românești, de data aceasta în varianta de post! Desigur, rețeta normală de negresă, cea care se face cu ouă și unt este foarte gustoasă, dar ce ne facem în perioada posturilor atunci când dorim o negresă delicioasă? Ei bine, pregătim negrese de post, una din variante fiind chiar rețeta de azi. Pentru că imaginația gospodinelor este fără limite, rețeta de negresă de post se regăsește într-o multitudine de variante, cu nucă și gem, cu banane sau chiar cu nucă de cocos, rețete pe care le voi împărtăși cu dumneavoastră pe viitor. Și ce pot să vă spun cu mâna pe inimă este că, indiferent de varianta aleasă, prăjitura negresă este preferata mea!

Negresă de Post cu Nucă și Gem

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: AmericanăDifficulty: Ușoară
Porții

9

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

45

minutes
Calorii / 100 g

173

kcal
Gata în

2

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 500 g făină

  • 350 g gem

  • 200 g zahăr

  • 200 g miez de nucă

  • 50 g cacao

  • 1 litru apă

  • 150 ml ulei

  • 1 pliculeț praf de copt

  • 1 linguriță esență de portocale

  • sare

Mod de preparare

  • Începem această rețetă prin a pune într-un bol mai mare apa, zahărul și gemul. Le amestecăm cu un tel și continuăm cu uleiul și sarea, sarea în special ajută să potențieze gustul negresei! Nu uităm de cacao, dar aveți grijă când începeți să o încorporați, cacaoa sare peste tot! Adăugăm 1 linguriță din esența de portocale și o încorporăm și pe aceasta.1 - Negresă de Post cu Nucă și Gem
  • Punem praful de copt în bolul cu făină. Le amestecăm cu o lingură pentru a îl distribui uniform, apoi le punem treptat peste compoziția noastră, desigur amestecând continuu, altfel se vor forma cocoloașe. Când am terminat, adăugăm miezul de nucă și îl încorporăm și pe acesta. Punem compoziția de negresă într-o tavă de 25×35 cm pe care am tapetat-o anterior cu hârtie de copt, o nivelăm și o băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 40-45 de minute la 180 de grade și rețeta noastră de Negresă de Post cu Nucă și Gem este gata!2 - Negresă de Post cu Nucă și Gem

Video Rețetă

Note bucătar

  • Cernem făina, așa prăjitura va ieși mai pufoasă!
  • Eu recomand pentru coacere o tavă din teflon, așa prăjitura se va desprinde ușor!
  • Nivelăm compoziția înainte de a fi băgată în cuptor, deoarece altfel negresa se va coace neuniform.
  • Poftă mare la o negresă de post delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFriptură de Pui la Tigaie cu Bere
Articolul următorRulouri cu Cremă de Vanilie
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.