Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Negresă Clasică cu Glazură de Cacao, una din cele mai cunoscute prăjituri din bucătăria românească! Este pregătită într-o multitudine de variante, chiar și de post sau umplută, după gustul și imaginația fiecăruia. Este un desert apreciat de toată lumea, delicios și rapid de preparat. Gustul său inconfundabil de cacao și miez moale o face potrivită pentru orice ocazie! Cele mai bune prăjituri sunt cele făcute de mamele și bunicile noastre ce ne amintesc de copilărie, amintiri dragi pe care nu le uiți niciodată. Datorită ingredientelor simple pe care le găsim în orice casă, a cucerit inimile tuturor, atât mari cât și mici. Negresa ocupă un loc de frunte în bucătăria românească alături de prăjituri precum Albă ca Zăpada, Faguri sau Prăjitura Televizor, vedete incontestabile ale copilăriei noastre!

Negresă Clasică cu Glazură de Cacao

4.0 from 3 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: AmericanăDifficulty: Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

35

minutes
Calorii / 100 g

484

cal
Gata în

1

hour 

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Blat
  • 100 g cacao

  • 150 g unt

  • 3 ouă

  • 200 g zahăr

  • 120 g făină

  • 1 pliculeț praf de copt

  • 1 esență de vanilie

  • sare

  • Glazură
  • 250 ml lapte

  • 50 g cacao

  • 50 g zahăr

Mod de preparare

  • Începem prin a topi cele 150 grame de unt. Când este gata îl punem într-un bol mai mare, apoi adăugăm zahărul puțin câte puțin, în timp ce amestecăm. Continuăm amestecarea până zahărul se încorporează bine. Urmează cacaoa și ouăle, pe care la fel le amestecăm în compoziție până se încorporează. Când am terminat adăugăm puțină sare, dar nu uităm nici de esența de vanilie, acestea vor da gust prăjiturii noastre!1 - Negresă Clasică cu Glazură de Cacao
  • Punem praful de copt peste făina pregătită deja. Le amestecăm și apoi începem să le cernem direct peste compoziția noastră, așa vom mai scuti din timp! Amestecăm cu o lingură până ce făina și praful de copt se încorporează bine. Punem compoziția de negresă într-o tavă pregătită anterior cu hârtie de copt și unsă cu ulei. O așezăm, apoi o băgăm în cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 30-35 de minute. Când este gata o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se răcească cât facem noi glazura!2 - Negresă Clasică cu Glazură de Cacao
  • Într-o crăticioară pe foc turnăm laptele. Peste punem zahărul și cacaoa, amestecăm și lăsăm să fiarbă pentru câteva minute sau până începe să se îngroașe. Glazura este gata, ne dăm seama de acest lucru atunci când lingura rămâne curată! O întindem pe toată suprafața negresei, apoi o lăsăm puțin să se întărească! La final ornăm cu fulgi de ciocolată și rețeta noastră de Negresă Clasică cu Glazură de Cacao este gata!3 - Negresă Clasică cu Glazură de Cacao

Video Rețetă

Note bucătar

  • În compoziție se poate pune chiar și vișine, fructe uscate sau fulgi de ciocolată. Eu nu am pus nimic, pentru că am vrut să fac varianta clasică, dar dumneavoastră puteți să puneți ce doriți!
  • Nu uităm să amestecăm glazura încontinuu, altfel se va prinde de fundul crăticioarei!
  • Poftă mare la o negresă cu glazură delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFile de Pangasius Pane
Articolul următorPască cu Brânză de Vaci și Stafide
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.