Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pește Pane, o rețetă relativ simplă de preparat, doar un pic diversă de rețeta clasică de prăjit. Se pot folosi orice tip de pește în special file-uri (biban, șalău, păstrăv, cod), dar chiar și pești mici. Peștele este un element esențial în alimentația noastră, el conținând multe substanțe benefice cum ar fi fosforul, seleniul, fierul, dar și vitamina A, B12, D și E. Majoritatea recomandă gătirea peștelui în aburi sau fiert, dar uneori zic eu, ne putem permite să îl consumăm și prăjit, chiar dacă este inamicul siluetelor noastre.

Pește Pane

5 from 1 vote
Fel: Peste, Retete cu carneBucătărie AsiaticaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

20

minute
Timp la rece

30

minute
Gata în

1

ora 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 file-uri de pește

  • 2 ouă

  • 1/2 pahar de apă minerală

  • făină albă de grâu

  • sare

  • piper

  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare

  • File-urile sau peștele se porționează în bucăți potrivite, se dă cu sare, apoi se țin la rece 30 de minute. Ouăle se bat bine cu piper și apă minerală, apoi punem făină puțin câte puțin amestecând ușor pentru a nu face cocoloașe.
  • Trecem peștele prin această compoziție și îl punem la prăjit într-o tigaie cu ulei încins la foc mediu. Se prăjește bine pe ambele părți aproximativ 2 minute, pe fiecare parte.
  • Se scot pe o farfurie pe care am pus în prealabil hârtie absorbantă pentru a îndepărta excesul de ulei. Se servesc calde cu lămâie alături de o salată de sezon sau chiar și cu un piure de cartofi!

Note bucatar

  • Compoziția cu care prăjim peștele trebuie să fie ca o smântână mai subțire.
  • Poftă bună și spor la gătit!