Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de File de Pangasius Pane, o rețetă relativ simplă de preparat, dar un pic diferită de rețeta clasică de pește prăjit. Se poate folosi orice tip de pește, în special file-uri, dar eu prefer file-ul de pește Pangasius, iese cel mai bine! Peștele este un element esențial în alimentația noastră, el conținând multe substanțe benefice cum ar fi fosforul, seleniul, fierul, dar și vitamina A, B12, D și E. Majoritatea recomandă gătirea peștelui în aburi sau fiert, dar uneori zic eu, ne putem permite să îl consumăm și prăjit, chiar dacă este inamicul siluetelor noastre.

File de Pangasius Pane

5.0 from 1 vote
Course: Rețete cu carne, PeșteCuisine: AsiaticăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

110

cal
Gata în

35

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 file-uri Pangasius

  • 200 g făină

  • 200 g pesmet

  • 3 ouă

  • 100 ml ulei

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Pentru această rețetă pregătim 2 file-uri de Pangasius pe care le-am decongelat cu o seară înainte. Fiecare file îl tăiem în 2 bucăți egale și apoi îl punem pe un platou curat. Le condimentăm cu sare și piper, pe ambele părți și le lăsăm pentru 30 de minute, așa condimentele vor intra bine în pește!1 - File de Pangasius Pane
  • Punem cele 3 ouă într-un castron, adăugăm sare și cu o furculiță le batem bine. Când am terminat, așezăm ouăle bătute pe masă lângă pește, dar pregătim și restul de ingrediente pentru pane și anume pesmetul și făina, fiecare în castronul său. Luăm prima bucată de Pangasius și o dăm în această ordine prima dată prin făină, apoi prin ou și la urmă prin pesmet. Repetăm până am terminat de pregătit toate bucățile de pește.2 - File de Pangasius Pane
  • Punem uleiul într-o tigaie pe foc. Adăugăm primele 2 bucăți de pește la prăjit și le lăsăm până ce prind o culoare frumoasă, aurie. După, le întoarcem, dar nu le prăjim prea mult, ele trebuie să arate la fel și pe partea cealaltă! Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbantă. Facem același lucru și cu peștele rămas. și rețeta noastră de File de Pangasius Pane este gata!3 - File de Pangasius Pane

Video Rețetă

Note bucătar

  • Scoatem peștele pe hârtie absorbantă pentru că aceasta absoarbe foarte bine uleiul în exces.
  • Poftă mare la un file de Pangasius delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentAmandine
Articolul următorNegresă Clasică cu Glazură de Cacao
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.