Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Amandine, una din cele mai bune prăjituri din lume, spun eu. Este preferata mea și a familiei mele, ceea ce mă face să o pregătesc destul de des, mai ales pentru gustul său inconfundabil și fără egal. Nu este greu de făcut, cere un pic de atenție și multă răbdare, dar rezultatul este o prăjitură plină de ciocolată, însiropată și foarte pufoasă.
Amandine
20
porții20
minutes50
minutes4
ore5
hours10
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
- Blat
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
2 linguri ulei
2 linguri cacao
1 praf de copt
- Cremă
400 g unt
200 g zahăr pudră
3 linguri cacao
1 esență de rom
- Sirop
400 ml apă
200 g zahăr
2 pliculețe cappuccino cu gust de ciocolată
1 esență de rom
- Glazură
8 linguri lapte
8 linguri zahăr
6 linguri cacao
100 g unt
Mod de preparare
- Începem cu pregătirea blatului. Se separă ouăle, apoi se mixează gălbenușurile cu zahărul și uleiul până când compoziția își dublează volumul. Adăugăm făina cernută amestecată cu praful de copt și cacaoa. Batem albușurile spumă și le încorporăm și pe ele în compoziția de gălbenușuri. Tapetăm o tavă cu hârtie de copt turnăm compoziția. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 180 de grade până trece testul scobitorii.
- Cât timp se coace blatul, putem pregăti siropul. Într-o crăticioară punem la fiert apa cu zahărul și cappuccino pentru aproximativ 5 minute. La final adăugăm esență de rom și lăsăm la răcit.
- Acum trecem la pregătirea cremei. Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul pudră, se mixează până se dizolvă zahărul, după care se adaugă cacaoa și esența de rom. Mixăm până obținem o cremă fină și spumoasă.
- A sosit momentul pentru asamblarea prăjiturii! Blatul obținut îl tăiem în trei. Așezăm pe platoul de servire prima foaie de blat și o însiropăm cu jumătate din sirop. Punem crema pe blatul însiropat, având grijă să lăsăm 3-4 linguri deoparte, ne vor servi la ornat. Nivelăm cu un cuțit, apoi așezăm cealaltă foaie de blat. Se însiropează cu cantitatea de sirop rămasă și se dă la rece pentru 2, 3 ore.
- Haideți să pregătim glazura! Amestecăm laptele cu zahărul și cacaoa, apoi punem la foc mic. Sunt suficiente câteva clocote și devine ca o smântână. Se adaugă și untul tăiat bucățele, mai dăm un clocot și glazura noastră este gata. Cu o lingură luăm din glazură și punem peste fiecare pătrat de prăjitură. O punem din nou la frigider, pentru întărirea glazurii.
- Suntem aproape de final! Este timpul să ornăm amandinele. Mixăm frișcă, adăugăm în ea crema lăsată deoparte. Cu ajutorul unui pos facem un moț deasupra fiecărei amandine. Dacă vă rămâne glazură, o punem într-o punguță și trasăm linii subțiri peste moț. Se pune din nou în frigider pentru 1 oră, după care se poate servi!
Note bucătar
- După asamblarea prăjiturii, când o scoatem din frigider, o tăiem în pătrate egale.
- Mmm, ce bunătate!
- Poftă bună la amandine grozav de bune, iubitorilor de ciocolată!