Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Supă de Pui cu Găluște, o rețetă foarte cunoscută, tare gustoasă și care cred că este îndrăgită de foarte multă lume. Este o mâncare care se poate pregăti mai tot timpul anului, este deosebit de delicioasă și sănătoasă. Iese bine și cu carnea din comerț, dar o adevărată supă limpede și aromată este cea făcută din găinile “fericite” crescute liber la țară. Este una dintre multele rețete din copilărie cu amintiri și arome din bucătăria mamei și bunicii mele. Nu este persoană, sunt convinsă, să nu îi aducă aminte de zilele frumoase și lipsite de griji ale copilăriei.

Supă de Pui cu Găluște este și unul din leacurile naturale folosite de mamele și bunicile noastre împotriva răcelii și gripei. Servită fierbinte, alături de o mămăliguță caldă, este excelentă și pentru sănătate deoarece ne încălzește, este ușor de digerat, este hrănitoare și hidratantă. Este bogată în nutrienți cum ar fi gelatina, colagenul, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și bine-cunoscutul și apreciatul acid hialuronic, substanțe atât de necesare în dezvoltarea și menținerea armonioasă a articulațiilor și a oaselor. Un alt plus acordat supei este hidratarea. O farfurie de supă contribuie la cei 2 litri de lichide pe care suntem zilnic sfătuiți să le consumăm.

Supă de Pui cu Găluște se numără printre rețetele preferate ale familiei mele, motiv pentru care o fac destul de des. Mulți dintre noi au copilărit cu supa de pui, iar părinții și bunicii noștri găseau întotdeauna argumente pentru noi. Dar, vorba lungă sărăcia omului! Așadar să începem!

Supă de Pui cu Găluște

4 from 2 votes
Course: Ciorba, Pui, Retete cu carne, SupeCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

6

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 

30

minutes
Calorii / 100 g

70

cal
Gata în

1

hour 

45

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Supă
  • 1 kg 1 tacâmuri de pui

  • 3 morcovi

  • 3 păstârnaci

  • 1 țelină

  • 2 cepe

  • sare

  • pătrunjel

  • Găluște
  • 70 g 70 griș

  • 1 ou

  • 1 lingură apă

  • 1 lingură ulei

  • 1 linguriță praf de copt

  • sare

Mod de preparare

  • Într-o oală se pune apă, apoi se așează pe aragaz. Adăugăm carnea înăuntru, punem sare și o vom lăsa la fiert până face spumă. Când a făcut spumă o îndepărtăm cu ajutorul unei palete de tip strecurătoare. Adăugăm întregi morcovul, păstârnacul, țelina și ceapa, lăsându-le să fiarbă aproximativ 60 de minute.1 - Supă de Pui cu Găluște
  • Ne folosim de timpul în care acestea fierb pentru a pregăti găluștele. Punem oul întru-un bol și cu ajutorul unui tel îl batem bine. Adăugăm apa, uleiul și continuăm amestecarea. După 1 minut, punem și puțină sare, pentru gust. Începem să integrăm grișul, puțin câte puțin, în timp ce amestecăm. La final, mai punem puțină sare și praful de copt, terminăm amestecarea și compoziția noastră de găluște este gata! Se lasă să se odihnească pentru aproximativ 10 minute.2 - Supă de Pui cu Găluște
  • Punem o altă oală cu apă la fiert și când este gata adăugăm puțină sare. Cufundăm lingurița în apa fiartă, apoi vom lua din compoziție și foarte ușor vom pune mici “găluște” înapoi în oală. Acoperim cu un capac. După ce au fiert 10 minute, punem o cană de apă rece peste ele și le mai lăsăm să fiarbă pentru încă 5 minute. Găluștele noastre sunt gata, le scoatem pe un platou sau pe un bol.3 - Supă de Pui cu Găluște
  • Supa noastră a fiert și este timpul să scoatem legumele și carnea din ea. Când nu mai este nimic în oală, adăugăm sare, carnea ce am luat-o de pe os și câteva din legumele fierte, tăiate bucățele mai mici. La final adăugăm găluștele și puțin pătrunjel, pentru aromă.4 - Supă de Pui cu Găluște

Video Rețetă

Note bucătar

  • Folosiți carne cu os, aripi sau spinări. Osul dă un gust bun supei sau ciorbei.
  • Dacă sunteți la dietă se poate pregăti și cu piept de pui.
  • Poftă mare la o supă cu găluște delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentMacrou pe Pat de Legume la Cuptor
Articolul următorBudincă în 3 Culori cu Fructe și Ciocolată
O bucătăreasă aflată la început de drum, dar învăț repede! Sper ca împreună să împărtășim cât mai multe rețete gustoase și să ajungem să ne experimentăm împreună! Vă mulțumesc tuturor celor care citesc, apreciază sau și mai mult chiar și gătesc aceste rețete ale mele, sunteți cei mai tari!