Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Supă de Pui cu Găluște, o rețetă foarte cunoscută, tare gustoasă și care cred că este îndrăgită de foarte multă lume. Este o mâncare care se poate pregăti mai tot timpul anului, este deosebit de delicioasă și sănătoasă. Iese bine și cu carnea din comerț, dar o adevărată supă limpede și aromată este cea făcută din găinile “fericite” crescute liber la țară. Este una dintre multele rețete din copilărie cu amintiri și arome din bucătăria mamei și bunicii mele. Nu este persoană, sunt convinsă, să nu îi aducă aminte de zilele frumoase și lipsite de griji ale copilăriei.
Supă de Pui cu Găluște este și unul din leacurile naturale folosite de mamele și bunicile noastre împotriva răcelii și gripei. Servită fierbinte, alături de o mămăliguță caldă, este excelentă și pentru sănătate deoarece ne încălzește, este ușor de digerat, este hrănitoare și hidratantă. Este bogată în nutrienți cum ar fi gelatina, colagenul, calciu, fosfor, magneziu, potasiu și bine-cunoscutul și apreciatul acid hialuronic, substanțe atât de necesare în dezvoltarea și menținerea armonioasă a articulațiilor și a oaselor. Un alt plus acordat supei este hidratarea. O farfurie de supă contribuie la cei 2 litri de lichide pe care suntem zilnic sfătuiți să le consumăm.
Supă de Pui cu Găluște se numără printre rețetele preferate ale familiei mele, motiv pentru care o fac destul de des. Mulți dintre noi au copilărit cu supa de pui, iar părinții și bunicii noștri găseau întotdeauna argumente pentru noi. Dar, vorba lungă sărăcia omului! Așadar să începem!