Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciorbă de Văcuță, una din cele mai cunoscute și apreciate ciorbe din țara noastră! Alături de ciorba de perișoare, cea de ciolan afumat, dar și cea de burtă, ciorba de văcuță ocupă un loc de frunte în bucătăria românească! Se poate pregăti din mușchi de vită sau din carne pentru gulaș, iese delicioasă! Și așa cum am mai zis, cele mai gustoase ciorbe ies cele în care carnea folosită are și os, osul dă gustul acela deosebit!

Ciorbă de Văcuță

5.0 from 1 vote
Course: Ciorbă, CiorbeCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

2

hours 

40

minutes
Calorii / 100 g

128

kcal
Gata în

3

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg carne de vită

  • 5 cartofi tăiați cubulețe

  • 400 ml suc de roșii

  • 500 ml borș

  • 3 cepe mărunțite

  • 100 g mazăre

  • 1 rădăcină păstârnac tăiată cubulețe

  • 1 rădăcină pătrunjel tăiată cubulețe

  • 2 morcovi tăiați cubulețe

  • 1 rădăcină țelină tăiată cubulețe

  • 100 g fasole galbenă păstăi

  • 1 ardei roșu tăiat felii

  • pătrunjel și leuștean tocat

  • sare

Mod de preparare

  • Într-o oală de ciorbă punem 5 litri de apă. Punem carnea de vită și o lăsăm să fiarbă pentru 2-3 ore. Avem grijă să înlăturăm spuma atunci când se formează. Carnea este fiartă atunci când intră furculița ușor în ea!1 - Ciorbă de Văcuță
  • În apa unde a fiert carnea punem ceapa mărunțită, ardeiul, rădăcina de pătrunjel cubulețe, rădăcina de țelină, morcovul și rădăcina de păstârnac. Amestecăm și din momentul în care începe să fiarbă le lăsăm 20 de minute. După acest timp adăugăm cartofii cubulețe, mazărea, fasolea galbenă păstăi și le mai lăsăm încă 20 de minute. Amestecăm din nou, iar după punem sucul de roșii, nu este neapărat să-l punem pe tot, ne putem da seama la ochi în funcție de cât de colorată vrem ciorba să fie! Cât privește gustul puteți acri ciorba cu ce vă place, eu astăzi am folosit borș. Mai lăsăm să dea câteva clocote, apoi punem sare după gust. La final, adăugăm leuștean și pătrunjel tocat și rețeta noastră de Ciorbă de Văcuță este gata!2 - Ciorbă de Văcuță

Video Rețetă

Note bucătar

  • Folosim carne de vită cu os, dar și costiță pentru că osul dă ciorbei un gust deosebit!
  • Carnea se pune la fiert în apă rece, la foc mare. Când începe să fiarbă, dăm focul la mic și lăsăm să fiarbă, încetișor, în voie.
  • Nu vă zgârciți la legume, puneți tot ceea ce vă place!
  • În loc de borș, puteți acri cu oțet sau zeamă de lămâie. Sau pur și simplu o puteți lăsa așa!
  • Merge servită fierbinte alături de un ardei iute.
  • Poftă mare la o ciorbă de văcuță delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentAluat pentru Plăcintă
Articolul următorSomon la Tigaie cu Roșii
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.