Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Ciorbă de Ciolan Afumat cu Legume, o rețetă absolut delicioasă, ușor de preparat și care satisface poftele și celui mai pretențios gurmand. Se poate prepara și din costiță afumată, iar eu uneori o fac și din piept de porc afumat, iese la fel de bine. Se consumă mai ales în perioada rece, toamna și iarna, dar eu, cei drept mai rar, o fac și vara deoarece din combinația de legume cu gustul fin de afumătură, rezultă o ciorbă aromată și cremoasă pe care iți vine să o mănânci iar și iar.

Ciorbă de Ciolan Afumat cu Legume

5.0 from 1 vote
Course: Ciorba, CiorbeCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

35

minutes
Calorii / 100 g

87

cal
Gata în

50

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 roșii

  • 1 ciolan afumat

  • 1 rădăcină păstârnac

  • 1 morcov

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură leuștean

  • 1 ardei roșu

  • 300 ml borș

  • 2 cepe

  • 2 mâini fidea

  • 3 cartofi

  • 5 linguri sos de roșii

  • sare

Mod de preparare

  • Spălăm carnea bine și o tăiem în bucăți mai mărișoare. Apoi, le punem la fiert într-o oală cu apă. Profităm de timpul în care aceasta fierbe pentru a toca legumele. Când a dat în clocot, îi luăm spuma ce apare.1 - Ciorbă de Ciolan Afumat cu Legume
  • În oala în care a fiert carnea, adăugăm legumele tocate, dar fără cartofi. După, cu ajutorul unui polonic, amestecăm bine și lăsăm să fiarbă pentru 15 minute. Apoi, adăugăm cartofii tăiați bucăți potrivite și sosul de roșii și le mai lăsăm încă 15 minute. Când este gata, punem o mână de fidea pe care o sfărâmăm. Adăugăm sare, amestecăm și mai lăsăm la fiert încă 3 minute. Nu uităm să punem și borșul, fără el gustul nu ar mai fi același! La final, adăugăm frunzele tocate de pătrunjel și leuștean și rețeta noastră de Ciorbă de Ciolan Afumat cu Legume este gata!2 - Ciorbă de Ciolan Afumat cu Legume

Video Rețetă

Note bucătar

  • După gustul fiecăruia ciorba se poate drege cu ouă și smântână, dar este foarte bună și fără.
  • Eu am folosit un rasol de porc, dar dumneavoastră puteți face ciorba și din costiță afumată sau orice altă bucată de carne cu os afumat, care vă place.
  • Poftă mare la o ciorbă de ciolan delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată Orientală
Articolul următorGem de Căpșuni
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.