Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Salată Orientală, una dintre cele mai populare rețete de salată de cartofi din bucătăria românească. Este preferată de multe persoane, gătită de toate gospodinele cel puțin de câteva ori pe an, fiind nelipsită din bucătăria noastră. Nu este greu de făcut, este sățioasă și foarte gustoasă și dacă nu punem ouă, ne salvează de multe ori pe perioada postului când uneori rămânem în pană de idei. Combinațiile sunt nenumărate, dar astăzi o să vă arăt modul de preparare al salatei orientale de iarnă, iar data viitoare vă voi arăta modul de preparare al salatei orientale de primăvară cu ceapă verde, roșii și salată.

Salată Orientală

5 from 1 vote
Course: Aperitive, Retete rapideCuisine: GermanaDifficulty: Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

40

minutes
Calorii / 100 g

88

cal
Gata în

45

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg cartofi

  • 2 cepe roșii

  • sare

  • piper

  • 1 lingură oțet

  • 250 g măsline

  • 3 linguri ulei

  • 5 ouă

  • 1 legătură pătrunjel

Mod de preparare

  • Într-o oală punem la fiert cartofii, cu tot cu coajă. În aceeași oală putem pune și ouăle, pentru a economisi timp. Adăugăm apă, cât să acopere cartofii, iar apoi punem 1 linguriță de sare. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă pentru 5 minute. După ce a trecut acest timp, le scoatem și mai lăsăm încă 25 de minute cartofii. Când cartofii au fiert, îi scoatem într-un castron de plastic. Pregătim un bol mai mic și două farfurii, apoi cu ajutorul unui cuțit începem să-i curățăm de coajă, unul câte unul, până îi terminăm.1 - Salată Orientală
  • În bolul unde vom pregăti salata, punem puțină ceapă, tocată în stil Julienne. Apoi adăugăm sare, iar după, tăiem cartofii fierți în bucăți potrivite și îi adăugăm și pe aceștia. Vom folosi momentan 3 cartofi. Adăugăm iar sare, după care punem și jumătate din cantitatea de măsline. Continuăm cu ceapă, dar nu uităm și de ouăle fierte, bineînțeles tăiate feliuțe mici. Repetăm tot acest proces încă 1 dată. Când am terminat, adăugăm uleiul, oțetul și puțină apă. Amestecăm totul având grijă să nu strivim cartofii. Apoi, condimentăm cu sare, piper și nu scăpăm din vedere restul de ou! La final adăugăm măslinele rămase și pătrunjelul tocat mărunt și rețeta noastră de Salată Orientală este gata!2 - Salată Orientală

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu prefer măslinele fără sâmburi, pentru că ne scutește de a scoate sâmburii și astfel scăpați de o muncă în plus.
  • Dacă doriți un gust mai deosebit puteți pune ulei de măsline, dar chiar și cu ulei de floarea soarelui este un deliciu!
  • Timpul total, dacă fierbeți separat ouăle de cartofi, este de 5 minute pentru ouă și 30 de minute pentru cartofi.
  • Pentru a ne da seama dacă, cartofii au fiert, îi putem testa cu ajutorul unei furculițe, aceasta trebuie să intre ușor în ei.
  • Poftă bună la o salată orientală delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentBrioșe cu Fulgi de Ciocolată
Articolul următorCiorbă de Ciolan Afumat cu Legume
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.