Rețeta de Brioșe cu Fulgi de Ciocolată este una din preferatele mele, deoarece îmi aduc aminte de copilărie. Nu era sărbătoare mai importantă sau câte o duminică să treacă fără ca mama mea să le facă. Îmi amintesc cu drag tăvițele mici cu margini ondulate în care ea punea compoziția groasă ca o smântână și când erau gata, aroma care învăluia bucătăria. Pe vremuri se puneau înauntru stafide sau câte o bucățică de rahat, dar pentru că ne-am modernizat, eu acum le pun fulgi de ciocolată. Brioșele se fac cu orice ai prin casă, fie mai lejere și atunci folosim iaurt, fie cu unt și smântână. Alții de exemplu preferă brioșele cu ciocolată, cele de culoare maronie.

Brioșe cu Fulgi de Ciocolată

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: FrantuzeascaDifficulty: Usoara
Porții

15

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

326

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 5 ouă

  • 15 linguri zahăr

  • 15 linguri lapte

  • 5 linguri ulei

  • 3 linguri gem

  • 15 linguri făină

  • 1 praf de copt

  • 1 esență vanilie

  • 2-3 linguri fulgi de ciocolată

  • un praf de sare

Mod de preparare

  • Pentru început separăm albușurile de gălbenușuri. Batem albușurile spumă cu un praf de sare, apoi gălbenușurile cu zahăr până își dublează volumul și devin ca o cremă. Încorporăm albușurile spumă în crema de gălbenușuri încet cu un tel, să nu se lase.
  • Punem uleiul puțin câte puțin, laptele, gem (eu pun de căpșuni pentru un gust special) și esența. Încorporăm făina cernută cu praful de copt și amestecăm totul bine până când aluatul devine ca o smântână mai groasă (asemănător celui de chec).
  • Punem hârtiuțele de brioșe în tavă și le umplem cam 3 sferturi cu această compoziție, deasupra punem 5-6 fulgi de ciocolată și le coacem în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
  • Se pot servi simple, dar deasupra, depinde de gustul fiecăruia, puteți face o glazură albă sau chiar de ciocolată și presăra câteva ornamente dulci care se găsesc în comerț. Brioșele sunt gata și sunt foarte delicioase!

Note bucătar

  • Ouăle trebuie să fie la temperatura camerei.
  • Poftă bună!
- Reclamă -
Articolul precedentCompot de Vișine
Articolul următorSalată Orientală
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.