Timp de preparare: 20 min
Timp de fierbere: 40 min
Gata in: 1 hr

Buna ziua! Astazi o sa va prezint reteta pentru compot de visine, care este una dintre preferatele mele si cred ca a multora dintre dumneavoastra. De aceea, daca vrei sa te bucuri cat mai mult de aceste fructe poti prepara diverse dulciuri, siropuri, tarte, chiar si inghetata. Pentru ca eu stau la curte am vreo doi visini, din care an de an eu prepar atat compot cat si dulceata, dar reteta acesteia am sa v-o dau data viitoare. Adaug ca visinele sunt fructe acrisoare, racoritoare, cu o aroma aparte, specifica si placuta. Cand este sezonul visinelor eu prepar destul de des (in afara de cel pentru iarna), compot proaspat care se poate consuma pe loc. Se poate face un sirop din 2 pahare de apa cu 250 grame de zahar, dupa ce se spala visinile (cam 1 kg) si se pun in sirop, lasandu-le sa fiarba. Se pune zeama de lamaie. Se da deoparte si se consuma. Scurt si la obiect, nu? Considerati reteta scurta de mai devreme ca un mic cadou pentru dumneavoastra!

Ingrediente

  • visine
  • zahar
  • apa

Mod de preparare

1Se spala visinele, se inlatura coditele daca este cazul si se pun in borcane  curate, care se umplu cam pe trei sferturi daca vrem mai multe fructe in compot sau pe jumatate daca dorim mai mult sirop.

2Punem 3 linguri de zahar in fiecare borcan si turnam apa pana la filet (lasam gol cam un deget). Punem capacele si le infiletam bine, apoi le rasturnam de cateva ori pentru a se dizolva zaharul si in acelasi timp sa vedem daca capacele sunt bune si nu pierd lichid.

3Pe fundul unei cratite mai incapatoare punem un prosop, asezam borcanele si punem apa cat sa ajunga la mijlocul lor. Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute de cand incepe sa clocoteasca. Lichidul trebuie sa fie de culoare rosie iar visinele foarte putin crapate.

4Lasam sa se raceasca in apa care au fiert si le punem in camara. Este foarte bun dar si foarte usor de facut de aceea eu recomand sa il faceti chiar la voi acasa, deoarece asa stiti sigur ce consumati.