Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Salată de Vinete Clasică, o rețetă ce aș putea spune că este printre vedetele sezonului de vară, ea regăsindu-se des pe mesele noastre, preparată în diverse moduri, de la cunoscuta Salată de Vinete Clasică până la rețete mai sofisticate, în care adăugăm roșii sau chiar cașcaval. Vinetele sunt foarte gustoase oricum le-am prepara și sunt îndrăgite de multă lume. Cele mai bune sunt cele subțiri, care nu conțin sâmburi mulți si sunt foarte bine coapte. Rețeta de astăzi este simplă si cu siguranță membrii familiei dumneavoastră vor fi încântați și vă vor aprecia acest aperitiv delicios.

Salată de Vinete Clasică

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Retete rapide, SalateCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

12

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

1

hour 

5

minutes
Calorii / 100 g

125

cal
Gata în

1

hour 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 2 kg vinete

  • 1 ceapă

  • 100 ml ulei

  • sare

Mod de preparare

  • Punem vinetele la copt într-o tigaie Grill. Când sunt coapte pe o parte, le întoarcem și le mai lăsăm până se fac și pe partea cealaltă. La final, le scoatem într-un bol mai mare. Le lăsăm la aburit pentru 30 de minute, punându-le într-o strecurătoare cu o folie de plastic deasupra.1 - Salată de Vinete Clasică
  • Pregătim un castronel cu apă curată și un alt bol mai mare în care punem o sită, pentru vinetele curățate. Umezim mâna în apa curată și înlăturăm coaja vinetelor cu grijă. Când am terminat, nu uităm să înlăturăm cotorul! Facem același lucru și cu celelalte vinete coapte.2 - Salată de Vinete Clasică
  • Cu un cuțit, tocăm ceapa cât se poate de mărunt. Apoi, o punem în bolul unde vom face salata de vinete, iar deasupra adăugăm puțină sare.3 - Salată de Vinete Clasică
  • Pe un tocător punem vinetele curățate și cu ajutorul unui cuțit le mărunțim bine. Când am terminat, adăugăm doar jumătate din cantitate în bolul cu ceapa, puțină sare, apoi cealaltă jumătate, iarăși sare și amestecăm. La final, punem uleiul treptat și continuăm amestecarea până ce totul se încorporează. Gustăm și dacă e cazul, mai adăugăm sare și rețeta noastră de Salată de Vinete Clasică este gata!4 - Salată de Vinete Clasică

Video Rețetă

Note bucătar

  • Eu mereu pun ceapa tocată dedesubt, iar apoi vinetele, deoarece atunci când amestecăm, ceapa va fi peste tot!
  • Poftă mare la o salată de vinete delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentCiorbă de Perișoare
Articolul următorCompot de Vișine
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.