Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ciorbă de Perișoare, una din cele mai apreciate rețete de ciorbe din bucătăria românilor. Alături de ciorba de burtă sau cea de văcuță, gospodinele noastre o pregătesc frecvent, deoarece face parte din specificul nostru de a găti național, bucătăria românească ar fi de neconceput fără ele. Este o mâncare ușoară, sănătoasă și ușor de realizat mai ales dacă folosim carne de vită fără grăsime. Eu o gătesc mai mereu, nu numai de sărbători, cum se făcea odinioară, pentru că este preferata familiei mele. Ciorba de perișoare se prepară în mai multe variante, cu sau fără smântână, cu sau fără carne, doar zarzavat, mai acrișoară sau mai dulce. Eu o prepar în stil tradițional, dar oricum ar fi gătită gustul rămâne inconfundabil!

Ciorbă de Perișoare

5 from 1 vote
Course: Ciorba, CiorbeCuisine: RomâneascăDifficulty: Ușoară
Porții

10

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

36

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Ciorbă
  • 3 linguri orez

  • 2 morcovi

  • 500 ml borș

  • 100 ml sos de roșii

  • 2 cepe

  • câteva oase de vită

  • 2 ardei grași

  • 1 legătură pătrunjel

  • 1 legătură țelină

  • 1 legătură leuștean

  • sare

  • Perișoare
  • 1 kg carne tocată

  • 1 ou

  • cimbru

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia bucățele mici ceapa, ardeii și morcovii. Apoi, cu o lingură, facem o gaură în carnea tocată, unde vom pune oul. Condimentăm cu sare, piper, cimbru și opțional puțin pătrunjel tocat. Amestecăm pentru început cu lingura, dar apoi putem băga mâinile, se va amesteca mai bine. Când am terminat ungem mâinile cu ulei și începem să formăm perișoarele noastre, până terminăm toată compoziția.1 - Ciorbă de Perișoare
  • Punem la fiert oasele de vită. Când se face spumă, o îndepărtăm cu ajutorul unei spumiere, iar apoi lăsăm să fiarbă pentru 20 de minute. După, adăugăm legumele tăiate, amestecăm puțin, punem un capac și lăsăm la fiert. După 15 minute, punem cele 3 linguri de orez, sosul de roșii, perișoarele și mai fierbem 15 minute. Apoi, condimentăm după gust cu sare și nu uităm de borș, acesta îi va da ciorbei noastre un gust deosebit! La final adăugăm verdeața tăiată și rețeta noastră de Ciorbă de Perișoare este gata!2 - Ciorbă de Perișoare

Video Reteta

Note bucatar

  • Bătrânii, înainte, pentru gust, puneau oase de vită. Se poate pune și coadă de vițel sau puteți să nu puneți nimic.
  • Perișoarele când le punem, se duc la fund. Ne dăm seama că au fiert atunci când ies la suprafață.
  • Poftă mare la o ciorbă de perișoare delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPaste Carbonara
Articolul următorSalată de Vinete Clasică
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.