Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Paste Carbonara, o rețetă italienească, apreciată în toată lumea. Am văzut că în ultimii ani o găsim și în țara noastră la majoritatea restaurantelor, nu numai cele cu specific italienesc, ceea ce m-a determinat să vă dau rețeta mea pe care am învățat-o chiar de la o doamnă din Italia, cu care am și locuit vreme de 8 ani si care m-a învățat multe rețete si trucuri culinare ale vestitelor preparate mediteraneene.
Tot de la ea am aflat că originea acestei rețete ar fi la Roma, mai precis prin centrul Romei. Pe Via de la Scrofa era un restaurant unde se pare că a fost pregătită pentru prima oară, in 1944, această mâncare atât de cunoscută. Se spune că această rețetă a fost creată de imaginația unui bucătar italian cu ingredientele puse la dispoziție de niște soldați americani. Așa s-a născut “Spaghetti alla Carbonara”, o rețetă relativ simplă și extrem de rapidă. Încet încet, ca și alte rețete, ea s-a păstrat si a devenit ceea ce este astăzi și anume o rețetă foarte cunoscută în marile restaurante ale Italiei, dar și ale Statelor Unite ale Americii. Mai adaug doar că, rețeta de Paste Carbonara ar fi rudă de prim rang cu altă rețetă a bucătăriei italiene și anume “Amatriciana”, pe care am să v-o prezint data viitoare.