Bună ziua dragii mei! Astăzi vă prezint rețeta de Paste Carbonara, o rețetă italienească, apreciată în toată lumea. Am văzut că în ultimii ani o găsim și în țara noastră la majoritatea restaurantelor, nu numai cele cu specific italienesc, ceea ce m-a determinat să vă dau rețeta mea pe care am învățat-o chiar de la o doamnă din Italia, cu care am și locuit vreme de 8 ani si care m-a învățat multe rețete si trucuri culinare ale vestitelor preparate mediteraneene.

Tot de la ea am aflat că originea acestei rețete ar fi la Roma, mai precis prin centrul Romei. Pe Via de la Scrofa era un restaurant unde se pare că a fost pregătită pentru prima oară, in 1944, această mâncare atât de cunoscută. Se spune că această rețetă a fost creată de imaginația unui bucătar italian cu ingredientele puse la dispoziție de niște soldați americani. Așa s-a născut “Spaghetti alla Carbonara”, o rețetă relativ simplă și extrem de rapidă. Încet încet, ca și alte rețete, ea s-a păstrat si a devenit ceea ce este astăzi și anume o rețetă foarte cunoscută în marile restaurante ale Italiei, dar și ale Statelor Unite ale Americii. Mai adaug doar că, rețeta de Paste Carbonara ar fi rudă de prim rang cu altă rețetă a bucătăriei italiene și anume “Amatriciana”, pe care am să v-o prezint data viitoare.

Paste Carbonara

3.0 from 2 votes
Course: Fainoase, Paste fainoaseCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

356

cal
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 300 g paste Mezze Maniche

  • 150 g Parmigiano sau Pecorino

  • 6 gălbenușuri de ou

  • 250 g șuncă sau Kaizer

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Tăiem bucata de șuncă în felii mari, curățăm șoriciul de pe margine și apoi fiecare felie o tăiem felii mai subțiri. Punem feliile tăiate într-o tigaie la prăjit, iar dacă șunca este grasă puteți chiar să nu adăugați deloc ulei! Profităm de timpul cât se prăjește șunca și punem o oală cu apă la fiert pentru pregătirea pastelor.1 - Paste Carbonara
  • Apa a fiert așa că adăugăm puțină sare și pastele noastre în apă. Când șunca este aproape gata, scoatem șoriciul de la prăjit, apoi o mai lăsăm cam 1 minut, pentru ca aceasta să devină puțin crocantă.2 - Paste Carbonara
  • Într-un bol punem gălbenușurile de ou, puțin piper și le batem bine. Apoi, adăugăm Parmigiano, puțin câte puțin și amestecăm până ce acesta se încorporează. La final, punem un polonic din apa în care fierb pastele și continuăm amestecarea până ce totul devine ca o cremă.3 - Paste Carbonara
  • Când pastele au fiert, le punem în tigaia în care am prăjit șunca, în untura rămasă. Adăugăm 1 polonic din apa în care au fiert și le amestecăm. Apoi, le punem în bolul unde am pregătit oul și continuăm amestecarea. Le pregătim pentru servire în farfurii adânci, unde la final punem deasupra șuncă prăjită, Parmigiano și piper și rețeta noastră de Paste Carbonara este gata!4 - Paste Carbonara

Video Rețetă

Note bucătar

  • Întotdeauna se alege o șuncă mai grasă, să aibă un pic de grăsime.
  • Eu pun și șoriciul la prăjit, în primul rând pentru gust, iar în al doilea rând pentru că este gras, nu mai adăugăm ulei!
  • Imediat după ce am adăugat pastele la fiert, amestecați, dacă nu se vor lipi de oală!
  • Nu aruncăm untura rămasă de la șunca prăjită, o vom folosi și pe aceasta.
  • Poftă mare la o rețetă de paste delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPrăjitură Amelia
Articolul următorCiorbă de Perișoare
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.