Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Somon la Tigaie cu Roșii, o rețetă de o simplitate deosebită! Pe lângă faptul că se prepară foarte repede, somonul este și un pește preferat în toată lumea și din ce văd în ultima vreme și în România. Conține foarte multe vitamine, minerale, dar este și o sursă bună de Omega 3. Este cunoscut faptul că ajută vederea, întărește sistemul osos, menține sănătatea creierului și atenție doamnelor este un aliat de nădejde în dietele de slăbit! Pe lângă asta, somonul are mare grijă de inima noastră și este o sursă minunată de vitamina B! Alături de o porție de cartofi natur cu mult pătrunjel sau un piure de legume, este ideal pentru o cină ușoară în familie sau cu prietenii!

Somon la Tigaie cu Roșii

5.0 from 1 vote
Course: Pește, Rețete cu carneCuisine: FranțuzeascăDifficulty: Ușoară
Porții

3

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

20

minutes
Calorii / 100 g

119

kcal
Gata în

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 bucăți somon

  • 350 g roșii cherry

  • cimbru

  • 5 căței usturoi

  • ulei de măsline

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Începem prin a tăia roșiile cherry pe jumătate. Crestăm somonul cu un cuțit, pe partea cu pielea. Apoi îl condimentăm cu sare și piper, pe ambele părți.1 - Somon la Tigaie cu Roșii
  • Într-o tigaie pe foc punem ulei de măsline. Adăugăm usturoiul și îl lăsăm până se îngălbenește ușor. Ne dăm seama că usturoiul este gata, atunci când uleiul începe să sfârâie, asta înseamnă că s-a încins bine! Când este gata, scoatem usturoiul pe o farfurie. Punem somonul la prăjit la foc mare, pe partea cu pielea, apoi îl condimentăm cu cimbru. Îl lăsăm până se face bine pe o parte apoi îl întoarcem și pe partea cealaltă. Dăm focul la mic și adăugăm roșiile tăiate, pe care nu uităm să le condimentăm! Lăsăm somonul să se prăjească în sucul de la roșii, până devine de o culoare frumoasă, aurie și roșiile sunt moi și rețeta noastră de Somon la Tigaie cu Roșii este gata!2 - Somon la Tigaie cu Roșii

Video Rețetă

Note bucătar

  • Puteți să tăiați roșiile și mai mici, dar eu am observat ca asta nu face nici o diferență, plus că vor fi mai greu de manevrat.
  • Crestăm somonul pentru ca acesta să se prăjească și aromatizeze bine.
  • Eu pun usturoi la prăjit pentru aromatizare. Foarte important este să nu îl lăsăm să se ardă pentru că așa uleiul devine amar.
  • Dacă nu vă place cimbrul, puteți să nu îl puneți.
  • Această rețetă merge cu aproape cu orice garnitură!
  • Poftă mare la un somon la tigaie delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentCiorbă de Văcuță
Articolul următorPaste cu Carne din Cârnați și Ciuperci
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.