Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci, o rețetă de paste ușor de pregătit, sățioase și foarte gustoase! Personal îmi plac foarte mult și deși sunt foarte calorice, eu le pregătesc cu drag familiei mele de câteva ori pe an. Vă recomand să încercați combinația dintre ciuperci și cârnați, este minunat de savuroasă și delicioasă!
Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci
Course: Făinoase, Paste făinoaseCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții
4
porțiiTimp pregătire
10
minutesTimp preparare
50
minutesCalorii / 100 g
189
kcalGata în
1
hourPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
400 g paste
500 g ciuperci
4 cârnați proaspeți
ulei de măsline
pătrunjel
50 ml vin alb sec
4 căței de usturoi
sare
Mod de preparare
- Tăiem ciupercile în bucăți potrivite. Punem uleiul de măsline într-o tigaie. Apoi luăm primul cârnat și îi tăiem pielița cu un cuțit. Scoatem compoziția din el și o punem în tigaie la prăjit. Repetăm același procedeu și cu restul de cârnați. Când am terminat punem 3 căței de usturoi, pentru aromă. Amestecăm cu o lingură de lemn și o lăsăm să se rumenească frumos. Deja a început să se facă, așa că scoatem usturoiul și o mai lăsăm până se prăjește bine. Când a prins o culoare frumoasă punem vinul și o mai prăjim până acesta se evaporă. Carnea noastră este gata, a ieșit foarte bine!
- Punem o oală cu apă pe aragaz. Dăm drumul la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Într-o altă tigaie punem ulei de măsline, apoi adăugăm restul de usturoi. Când uleiul se încinge scoatem usturoiul și adăugăm ciupercile tăiate pe care le prăjim până devin de o culoare maronie. Când ciupercile s-au făcut, oprim focul și adăugăm sare după gust. Amestecăm, iar peste punem puțin pătrunjel tocat, îi va da un gust deosebit! Când am terminat ciupercile, adăugăm carnea peste și amestecăm bine totul.
- Apa pentru paste fierbe, așa că punem sarea și pastele. Fierbem pastele exact timpul indicat pe pachet. În tigaia unde am făcut ciupercile și carnea nu avem decât puțin ulei, așa că nu vom mai scurge pastele și cu o spatulă vom lua din ele puțin câte puțin, cu tot cu apa care va curge și le vom adăuga peste. Punem toate pastele în tigaie și le amestecăm cu o lingură. La final, adăugăm restul de pătrunjel tocat și rețeta noastră de Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci este gata!
Video Rețetă
Note bucătar
- Ciupercile care sunt mai mici le tăiem în două, dar dacă aveți mai mari le puteți tăia felii, nici prea groase nici prea subțiri, ideea e să rămână cam de o înghițitură după prăjire.
- Eu pun apa pentru paste la fiert între pregătirea cărnii și a ciupercilor pentru a economisi timp.
- Punem usturoi la prăjit înainte de a pune ciupercile pentru aromatizarea uleiului.
- Nu uităm, în timp ce ciupercile se prăjesc, să le amestecăm, altfel se vor arde!
- Eu am folosit paste de tip fusilli, dar dumneavoastră puteți folosi orice tip de paste doriți, rigatoni, penne rigate sau fettuccine!
- Imediat după ce ați pus pastele, nu uitați să amestecați, altfel se vor prinde de fund!
- Dacă vreți să faceți pastele al dente, se fierb cu minus 3 minute, dacă faceți pastele pentru oameni mai în vârstă, se fierb 15 minute.
- În această rețetă am folosit ciuperci albe champignon, dar dumneavoastră puteți folosi ciupercile preferate, champignon brune, ghebe, hribi, le puteți chiar și combina!
- Ca și paste puteți de asemenea prepara această rețetă cu pastele preferate, rigatoni, penne rigate sau fettuccine.
- Poftă mare la o rețetă de paste inedită și delicioasă!
- Reclamă -