Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci, o rețetă de paste ușor de pregătit, sățioase și foarte gustoase! Personal îmi plac foarte mult și deși sunt foarte calorice, eu le pregătesc cu drag familiei mele de câteva ori pe an. Vă recomand să încercați combinația dintre ciuperci și cârnați, este minunat de savuroasă și delicioasă!

Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci

5.0 from 1 vote
Course: Făinoase, Paste făinoaseCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

4

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

189

kcal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 400 g paste

  • 500 g ciuperci

  • 4 cârnați proaspeți

  • ulei de măsline

  • pătrunjel

  • 50 ml vin alb sec

  • 4 căței de usturoi

  • sare

Mod de preparare

  • Tăiem ciupercile în bucăți potrivite. Punem uleiul de măsline într-o tigaie. Apoi luăm primul cârnat și îi tăiem pielița cu un cuțit. Scoatem compoziția din el și o punem în tigaie la prăjit. Repetăm același procedeu și cu restul de cârnați. Când am terminat punem 3 căței de usturoi, pentru aromă. Amestecăm cu o lingură de lemn și o lăsăm să se rumenească frumos. Deja a început să se facă, așa că scoatem usturoiul și o mai lăsăm până se prăjește bine. Când a prins o culoare frumoasă punem vinul și o mai prăjim până acesta se evaporă. Carnea noastră este gata, a ieșit foarte bine!1 - Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci
  • Punem o oală cu apă pe aragaz. Dăm drumul la foc și o lăsăm până începe să fiarbă. Într-o altă tigaie punem ulei de măsline, apoi adăugăm restul de usturoi. Când uleiul se încinge scoatem usturoiul și adăugăm ciupercile tăiate pe care le prăjim până devin de o culoare maronie. Când ciupercile s-au făcut, oprim focul și adăugăm sare după gust. Amestecăm, iar peste punem puțin pătrunjel tocat, îi va da un gust deosebit! Când am terminat ciupercile, adăugăm carnea peste și amestecăm bine totul.2 - Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci
  • Apa pentru paste fierbe, așa că punem sarea și pastele. Fierbem pastele exact timpul indicat pe pachet. În tigaia unde am făcut ciupercile și carnea nu avem decât puțin ulei, așa că nu vom mai scurge pastele și cu o spatulă vom lua din ele puțin câte puțin, cu tot cu apa care va curge și le vom adăuga peste. Punem toate pastele în tigaie și le amestecăm cu o lingură. La final, adăugăm restul de pătrunjel tocat și rețeta noastră de Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci este gata!3 - Paste cu Carne din Cârnați și Ciuperci

Video Rețetă

Note bucătar

  • Ciupercile care sunt mai mici le tăiem în două, dar dacă aveți mai mari le puteți tăia felii, nici prea groase nici prea subțiri, ideea e să rămână cam de o înghițitură după prăjire.
  • Eu pun apa pentru paste la fiert între pregătirea cărnii și a ciupercilor pentru a economisi timp.
  • Punem usturoi la prăjit înainte de a pune ciupercile pentru aromatizarea uleiului.
  • Nu uităm, în timp ce ciupercile se prăjesc, să le amestecăm, altfel se vor arde!
  • Eu am folosit paste de tip fusilli, dar dumneavoastră puteți folosi orice tip de paste doriți, rigatoni, penne rigate sau fettuccine!
  • Imediat după ce ați pus pastele, nu uitați să amestecați, altfel se vor prinde de fund!
  • Dacă vreți să faceți pastele al dente, se fierb cu minus 3 minute, dacă faceți pastele pentru oameni mai în vârstă, se fierb 15 minute.
  • În această rețetă am folosit ciuperci albe champignon, dar dumneavoastră puteți folosi ciupercile preferate, champignon brune, ghebe, hribi, le puteți chiar și combina!
  • Ca și paste puteți de asemenea prepara această rețetă cu pastele preferate, rigatoni, penne rigate sau fettuccine.
  • Poftă mare la o rețetă de paste inedită și delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentSomon la Tigaie cu Roșii
Articolul următorPilaf cu Ciuperci
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.