Timp de preparare: 10 min
Timp de pregatire: 5 min
Gata in: 15 min

Ardeii iuti murati pentru iarna sunt atat de usor de pus incat e pacat sa nu ii puneti si dumneavoastra mai ales daca sunteti amatori de ardei iuti. Familia mea mananca destul de picant de aceea in fiecare vara trebuie sa pun macar doua borcane la murat. Merg bine cu sarmale, ciorbe (de burta, de vita), varza sau la orice mancare doriti dumneavoastra si vreti ceva picant.

Ingrediente

  • ardei iute (cam 500 g)
  • sare mare neiodata
  • boabe de mustar
  • boabe de piper
  • otet
  • zahar

Mod de preparare

1Se spala ardeii si se usuca cu hartie absorbanta de bucatarie. Eu ii pun intregi la murat, dar unii ii prefera taiati rondele, asa ca puteti sa ii taiati si apoi grija mare sa va spalati pe maini dupa ce a-ti terminat, deoarece contin o substanta care poate intra in piele si o sa va usture mainile.

2In borcanele curate punem o lingurita de boabe de piper, apoi o lingurita de boabe de mustar. Asezam ardeii frumos unii langa altii (daca ii lasati intregi asa cum fac eu) sau rondele (daca va plac mai mult taiati), apoi ii apasam cu mana sa se aseze bine.

3Deasupra punem o lingurita de zahar, apoi una de sare, turnam otetul, punem capacele si ii punem in camara, unde se pastreaza foarte bine chiar daca nu aveti beci sau pivnita.

4Pot fi consumati dupa aproximativ doua saptamani. Dupa cum v-am spus este o reteta extrem de simpla de pus si nu pierdeti mult timp in bucatarie. Pentru reteta de ardei iuti nu se foloseste deloc apa, nu se fierbe nimic, punem doar otet, sare,zahar si condimente. Incercati si dumneavoastra si va garantez ca ardeii vor avea un gust mult mai bun decat ceea ce gasiti in comert. Pofta buna!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here