- Reclamă -
Home Făinoase Aluat pentru Plăcintă

Aluat pentru Plăcintă

20404

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Aluat pentru Plăcintă, o rețetă simplă de pregătit ce ne va garanta un aluat pufos și gustos! Aceasta este o rețetă pe care eu o folosesc la orice tip de plăcintă, cu brânză, mere sau dovleac. Uneori, când mai rămâne puțin aluat, mai prepar și câteva brânzoaice, o altă rețetă deosebită! Ideea este că acesta este un aluat universal, bun la toate cum se zice!

Aluat pentru Plăcintă

5.0 from 1 vote
Course: Făinoase, PâineCuisine: ItalianăDifficulty: Medie
Porții

2

tăvi plăcintă
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

25

minutes
Calorii / 100 g

235

kcal
Timp la crescut

1

oră
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 kg făină

  • 500 ml apă călduță

  • 2 ouă

  • 100 ml ulei

  • 2 lingurițe zahăr pudră

  • sare

  • 2 pliculețe drojdie uscată

Mod de preparare

  • Punem făina și zahărul pudră într-un bol de plastic mai mare. Le amestecăm puțin, apoi adăugăm cele două pliculețe de drojdie uscată. Amestecăm din nou pentru a încorpora și drojdia. După, punem și sare, cam 1 linguriță la 1 kg de făină. Apoi, cu o lingură, facem o groapă în mijlocul bolului și în ea punem cele 2 ouă. Începem să frământăm cu mâna, prima dată din mijloc. În timp ce frământăm adăugăm apa, puțin câte puțin, dar și ulei, așa foile noastre se vor întinde ușor și se vor păstra proaspete pentru mai mult timp. Continuăm frământarea până obținem un aluat potrivit de tare.1 - Aluat pentru Plăcintă
  • Punem făină pe masa de lucru, apoi scoatem aluatul din bol. Îl frământăm pentru aproximativ 10 minute, dar dacă aluatul este lipicios, mai presărăm făină. Punem aluatul înapoi în bolul de plastic și îl lăsăm la crescut pentru 1 oră. Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl scoatem din nou pe masa de lucru, îl mai frământăm pentru încă 2-3 minute și rețeta noastră de Aluat pentru Plăcintă este gata!2 - Aluat pentru Plăcintă

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru ca aluatul să devină mai elastic și pufos e bine să-l batem de masă de câteva ori!
  • Ne dăm seama că aluatul este gata, atunci când mâinile ne rămân curate!
  • În loc de ulei puteți folosi și unt sau untură, aceeași cantitate. Cu unt va ieși un aluat super gustos, cu untură va ieși un aluat super pufos!
  • Se poate folosi și drojdie proaspătă, este același lucru.
  • Poftă mare la un aluat cu care să faceți plăcinte delicioase!
- Reclamă -