Bună ziua dragii mei! Ne place dovleacul, mai ales într-o plăcintă savuroasă și gustoasă, așa că astăzi pentru voi, rețeta de Plăcintă Țărănească de Dovleac! Suntem în plin sezon, așa că profitați de gustul parfumat al dovleacului și pregătiți această plăcintă, vă recomand! Este absolut delicioasă și se pregătește foarte ușor.

Plăcintă Țărănească de Dovleac

5 from 1 vote
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Medie
Porții

25

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

1

hour 
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Umplutură
  • 1,2 kg dovleac ras

  • 150 g zahăr

  • 1 plic zahăr vanilat

  • 70 ml ulei

  • Foi
  • 500 g făină

  • 1 ou

  • 1 jumătate linguriță sare

  • 200 ml apă călduță

  • 1 lingură oțet

  • 40 ml ulei

  • aproximativ 250 ml ulei pentru întins foi

Mod de preparare

  • Începem cu prepararea umpluturii deoarece are nevoie sa se răcească. Dovleacul ras îl amestecam cu zaharul tos și cel vanilat. Adăugăm uleiul și îl dăm la foc mediu pentru 5 minute, să se călească. Luăm de pe foc, amestecând bine compoziția. Lăsăm să se răcească.
  • Într-un vas încăpător punem făina cernută, sarea și oul bătut. Turnăm apa călduță amestecată cu ulei și oțet și începem să frământăm aluatul. Când se leagă și devine neted îl luam și îl trântim de masă de câteva ori. Împărțim aluatul în bucăți egale pe care punem ulei și îl întindem cu un sucitor ca o formă rotundă. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi continuăm sa îl întindem cu sucitorul până obținem o foaie subțire.
  • Dacă mai este nevoie mai punem ulei în timp ce îl întindem. Punem din compoziția de dovleac răcită, pe fiecare foaie de aluat. Rulăm și strângem la capete și o punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, cu grijă, cu partea în care am închis plăcinta în jos.
  • Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute sau până capătă o culoare frumoasă aurie.

Note bucătar

  • Poftă mare la plăcinte delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentFriptură de Curcan Fragedă la Cuptor
Articolul următorSarmale cu Frunză de Viță
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.