Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Plăcintă Țărănească de Dovleac, pentru că ne place dovleacul, mai ales într-o plăcintă savuroasă și gustoasă! Suntem în plin sezon, așa că trebuie neapărat să profitați de gustul aromat al dovleacului și să pregătiți această plăcintă, vă recomand! Este absolut delicioasă și se pregătește foarte ușor!

Plăcintă Țărănească de Dovleac

5.0 from 1 vote
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: Est EuropeanăDifficulty: Medie
Porții

24

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

2

hours 

10

minutes
Calorii / 100 g

363

cal
Timp la crescut

1

oră
Gata în

3

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 1 kg făină

  • 500 ml apă călduță

  • 2 ouă

  • 100 ml ulei

  • 2 lingurițe zahăr pudră

  • sare

  • 2 pliculețe drojdie uscată

  • Umplutură
  • 1 kg dovleac răzuit

  • 400 g zahăr

  • 50 ml ulei

Mod de preparare

  • Punem făina și zahărul pudră într-un bol de plastic mai mare. Le amestecăm puțin, apoi adăugăm cele două pliculețe de drojdie uscată. Amestecăm din nou pentru a încorpora și drojdia. După, punem și sare, cam 1 linguriță la 1 kg de făină. Apoi, cu o lingură, facem o groapă în mijlocul bolului și în ea punem cele 2 ouă. Începem să frământăm cu mâna, prima dată din mijloc. În timp ce frământăm adăugăm apa, puțin câte puțin, dar și ulei, așa foile noastre se vor întinde ușor și se vor păstra proaspete pentru mai mult timp. Continuăm frământarea până obținem un aluat potrivit de tare.1 - Plăcintă Țărănească de Dovleac
  • Punem făină pe masa de lucru, apoi scoatem aluatul din bol. Îl frământăm pentru aproximativ 10 minute, dar dacă aluatul este lipicios, mai presărăm făină. Punem aluatul înapoi în bolul de plastic și îl lăsăm la crescut pentru 1 oră. Aluatul nostru a crescut foarte frumos! Îl scoatem din nou pe masa de lucru, îl mai frământăm pentru încă 2-3 minute și aluatul este gata!2 - Plăcintă Țărănească de Dovleac
  • Ungem tava de copt cu ulei. Pregătim aluatul într-un rulou mai gros, apoi îl împărțim pe jumătate. Dăm prima jumătate deoparte și din cealaltă tăiem cât să ne iasă șase bucăți egale de aluat. Luăm prima bucățică de aluat și o întindem cu ajutorul unui sucitor până ajunge de grosime 5 mm. Apoi, pe ea începem să punem dovleacul răzuit. Îl aranjăm cu mâna să fie uniform pe toată foaia, iar peste punem zahăr și două linguri de ulei. Începem să rulăm aluatul cu grijă, nu uitați să îl închideți la capete! Repetăm acest proces și cu restul de aluat.3 - Plăcintă Țărănească de Dovleac
  • Punem rulourile de plăcintă în tavă, unul câte unul, având grijă să le aranjăm puțin. Cu ajutorul unei pensule le ungem cu ulei amestecat cu apă. Le băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 35-40 de minute la 180 de grade. Când este gata, scoatem plăcinta pe un grătar, o decorăm cu zahăr pudră și rețeta noastră de Plăcintă Țărănească de Dovleac este gata!4 - Plăcintă Țărănească de Dovleac

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru ca aluatul să devină mai elastic și pufos e bine să-l batem de masă de câteva ori!
  • Ne dăm seama că aluatul este gata, atunci când mâinile ne rămân curate!
  • Din aluatul nostru, dar și în funcție de dimensiunea tăvii de copt, ar trebui să ne iasă 2 tăvi de plăcintă.
  • Un mic secret este, în partea de unde începem să rulăm aluatul punem mai mult dovleac, iar în partea unde terminăm de rulat aluatul punem mai puțin. În acest fel, la copt, dovleacul nu va ieși în afară!
  • Eu pun zahărul la ochi, dar dumneavoastră puneți pune mai mult sau mai puțin, depinde cât de dulce vreți plăcinta!
  • Poftă mare la o plăcintă de dovleac delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentFriptură de Curcan Fragedă la Cuptor
Articolul următorSarmale cu Frunză de Viță
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.