Timp de pregatire: 30 min
Timp de coacere: 1 ora
Gata in: 1 ora 30 min

Buna ziua dragii mei! Ne place dovleacul, mai ales într-o placinta savuroasă și gustoasa. Suntem în sezon, așa că profitati de gustul parfumat al dovleacului și pregătiți această plăcintă. Este absolut delicioasă și se pregătește foarte ușor.

Ingrediente umplutura

  • 1200 g dovleac ras
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 70 ml ulei

Ingrediente foi

  • 500 g faina
  • 1 ou
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 200 ml apa calduta
  • 1 lingura otet
  • 40 ml ulei
  • aproximativ 250 ml ulei pentru intins foi

Mod de preparare

1Începem cu prepararea umpluturii deoarece are nevoie sa se răcească. Dovleacul ras îl amestecam cu zaharul tos și cel vanilat. Adăugăm uleiul și îl dam la foc mediu pentru 5 minute, să se caleasca. Luam de pe foc, amestecând bine compoziția. Lăsăm să se răcească.

2Într-un vas încăpător punem faina cernuta, sarea și oul bătut. Turnam apa călduță amestecată cu ulei și oțet și începem sa framantam aluatul. Când se leagă și devine neted îl luam și îl trantim de masă de câteva ori. Împărțim aluatul în bucăți egale pe care punem ulei și îl întindem cu un sucitor ca o forma rotunda. Îl lăsăm să se odihnească 10 minute, apoi continuam sa îl întindem cu sucitorul până obținem o foaie subțire.

3Dacă mai este nevoie mai punem ulei în timp ce îl întindem. Punem din compoziția de dovleac răcită, pe fiecare foaie de aluat. Rulam și strângem la capete și o punem într-o tava tapetata cu hârtie de copt, cu grija, cu partea în care am închis placinta în jos.

4Se coace la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute sau până capătă o culoare frumoasa aurie. Pofta mare la plăcinte delicioase!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here