Timp de pregatire: 10 min
Timp de coacere: 40 min
Gata in: 50 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o friptura fragedă și suculenta, friptura de curcan, care zic eu orice gospodină o va face familiei sale. Marturisesc că nu o pregăteam prea des, dar găsind-o în supermarket am zis, de ce sa nu încerc? A fost bine primită de familia mea și de atunci o prepar destul de des. Mai ales că este o carne ușoară fără mult colesterol.

Ingrediente

  • carne de curcan (pulpe si piept)
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 cana de apa (250 ml)
  • 1 pahar vin alb sec
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingurita piper boabe
  • 1 lingurita rozmarin
  • 2-3 foi de dafin
  • 4-5 catei de usturoi

Mod de preparare

1Se curata, se spala și apoi se tranșează carnea în bucăți cât mai egale. Eu în schimb am lăsat pulpa întreaga și doar am crestat-o puțin (asta ca să se pătrundă bine). Se sărează, se unge cu ulei, apoi se condimentează. Așezăm carnea condimentată într-o tavă și se pune apa, având grija sa fie acoperită până la jumătate.

2Se pun foile de dafin, piperul boabe, usturoiul și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se dă la cuptorul încins la 200 de grade timp de 40 de minute.

3Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu, se întoarce carnea și se stropește cu vin. O punem din nou la cuptor încă 15-20 de minute fără staniol.

4După ce s-a rumenit frumos se scoate din cuptor și se servește cu garnitura preferată. Câteva idei de garnitura ar fi salată verde cu lămâie, cartofi prăjiți, piure de cartofi, sau orice vă place dumneavoastră. Pofta buna la o friptura fragedă și suculenta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here