Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o friptură fragedă și suculentă, friptura de curcan, care zic eu orice gospodină o va face familiei sale. Mărturisesc că nu o pregăteam prea des, dar găsind-o în supermarket am zis, de ce sa nu încerc? A fost bine primită de familia mea și de atunci o prepar destul de mult. Mai ales că este o carne ușoară, fără mult colesterol.

Friptură de Curcan Fragedă la Cuptor

5 din 1 vot
Fel: Pui, Retete cu carneBucătărie AmericanaDificultate Usoara
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minute
Timp preparare

40

minute
Gata în

50

minute

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • carne de curcan (pulpe și piept)

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 cană de apă (250 ml)

  • 1 pahar vin alb sec

  • 1 linguriță sare

  • 1 linguriță cimbru

  • 1 linguriță piper boabe

  • 1 linguriță rozmarin

  • 2-3 foi de dafin

  • 4-5 căței de usturoi

Mod de preparare

  • Se curată, se spală și apoi se tranșează carnea în bucăți cât mai egale. Eu în schimb am lăsat pulpa întreaga și doar am crestat-o puțin (asta ca să se pătrundă bine). Se sărează, se unge cu ulei, apoi se condimentează. Așezăm carnea condimentată într-o tavă și se pune apa, având grija sa fie acoperită până la jumătate.
  • Se pun foile de dafin, piperul boabe, usturoiul și se acoperă cu o folie de aluminiu. Se dă la cuptorul încins la 200 de grade timp de 40 de minute.
  • Se scoate tava din cuptor, se înlătură folia de aluminiu, se întoarce carnea și se stropește cu vin. O punem din nou la cuptor încă 15-20 de minute fără staniol.
  • După ce s-a rumenit frumos se scoate din cuptor și se servește cu garnitura preferată. Poftă bună la o friptură fragedă și suculentă!

Note bucatar

  • Câteva idei de garnitură ar fi salată verde cu lămâie, cartofi prăjiți sau piure de cartofi.