Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Brânzoaice Dobrogene la Tigaie, rețeta copilăriei mele de la bunici! Zile frumoase de vară fără griji în care zburdam pe pajiștile înflorite în timp ce bunica mea cea dragă trebăluia mai tot timpul în bucătărioara ei mică de vara. Și ce miresme fără egal care mi-au rămas întipărite în minte și suflet și pe care nu le voi uita niciodată! Mirosul de brânzoaice este unul dintre ele și sincer vă spun ca oricât am colindat lumea asta și oricâte dulciuri sofisticate am gustat niciunul nu are egal simplității plăcintelor făcute de bunicii noștri.

Brânzoaice Dobrogene la Tigaie

5.0 from 3 votes
Course: Fainoase, PlacinteCuisine: RomaneascaDifficulty: Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

30

minutes
Calorii / 100 g

200

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 750 g făină

  • 300 ml apă călduță

  • 2 linguri zahăr

  • 10 g drojdie uscată

  • 2 lingurițe sare

  • 3 linguri ulei

  • 2 ouă

  • 300 g brânză

Mod de preparare

  • Pentru maia punem 2 linguri de făină într-o farfurie mai adâncă. Adăugăm drojdia și zahărul și amestecăm. Apoi, turnăm puțină apă călduță peste și continuăm amestecarea până ce totul devine ca o cremă. O lăsăm la crescut pentru 15 minute.1 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie
  • În bolul robotului de bucătărie punem făina și 2 lingurițe de sare. Apoi, facem o gaură în mijloc și adăugăm uleiul și maiaua crescută. Dăm drumul robotului și puțin câte puțin turnăm restul de apă rămasă. Îl lăsăm să frământe până ce aluatul se formează, apoi îl punem la crescut pentru aproximativ 1 oră.2 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie
  • Cât timp aluatul crește, pregătim umplutura! Dăm prin răzătoare brânza și o punem într-un bol. Apoi, spargem 1 ou și amestecăm. Pentru cantitatea noastră de brânză totuși, ne trebuie 2 ouă, așa că mai adăugăm unul. Umplutura este gata când ambele ouă s-au amestecat bine cu brânza!3 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie
  • Pe masa de lucru punem puțină făină. Adăugăm aluatul crescut și îl mai frământăm puțin la mână. Apoi, cu ajutorul unui cuțit, îl împărțim în 3 bucăți mai mărișoare. Pregătim fiecare bucată de aluat pe care o tăiem iar în două, iar apoi fiecare bucată tăiată, încă o dată în două.4 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie
  • Luam una din bucățile de aluat și cu ajutorul unui făcăleț o întindem într-o foaie subțire. Adăugăm umplutura de brânză pe o parte și o închidem în formă de semicerc.5 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie
  • Într-o tigaie punem ulei la încins. Când este gata, adăugăm câte 2 brânzoaice și le lăsăm la prăjit. Când au prins o culoare frumoasă aurie, le întoarcem și le mai lăsăm până se fac la fel și pe partea cealaltă. La final, le scoatem pe o farfurie pe care am pus hârtie absorbantă. Repetăm până ce toate sunt prăjite și rețeta noastră de Brânzoaice Dobrogene la Tigaie este gata!6 - Brânzoaice Dobrogene la Tigaie

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru a lua toată maiaua din castron, eu pun puțină apă și cu ajutorul unei linguri o desprind de pe pereții acestuia.
  • Pentru a fi siguri că umplutura nu iese afară la prăjit, putem folosi o furculiță pentru a presa marginile bine.
  • Poftă mare la brânzoaice delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentDovlecei Umpluți cu Carne Tocata
Articolul următorRăcituri – Piftie de Cocoș
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.