Timp de preparare: 30 min
Timp de coacere: 1 ora 30 min
Gata in: 2 ore

Astăzi vă prezint rețeta mea de dovlecei umpluți cu carne tocata la cuptor. De dimineață am găsit în piața acei dovlecei rotunzi micuți, nu mai mari de o portocala și i-am cumpărat știind cât de mult îi plac nepoatei mele. Întoarsă acasă m-am și apucat de gătit, vrând să îi fac o surpriza. Este o rețeta simpla, delicata cu gust delicios. Sa incepem:

Ingrediente

  • 6 dovlecei rotunzi
  • 1 kg carne tocata de care doriti
  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 6-7 rosii cherry
  • sare, piper

Mod de preparare

1Se curata și se spala zarzavaturile. Dovleceii se usucă bine cu hârtie absorbanta. Se taie partea cu codita și se dă deoparte. Cu ajutorul unei lingurițe se scobește interiorul, iar pulpa rezultata o tăiem cât mai fin. Dovleceii ii punem la scurs (mai iese din apa) și pregătim umplutura.

2Într-o tigaie prăjim cele doua cepe tocate mărunt pana devin aurii, punem pulpa de dovlecel scursa bine și o lăsăm să se prăjească. Adăugăm carnea tocata pe care o prăjim cu verdețurile. Spre sfârșit punem pătrunjelul tăiat fin, sare și piper si dacă vă place și puțin cimbru.

3Lăsăm să se răcească și cu aceasta compoziție umplem dovleceii pe care i-am sarat în interior. Într-o tava mai larga punem 3 linguri ulei de măsline, așezăm dovleceii umpluți, capacele lângă ei, roșiile cherry tăiate în două și două cepe mai mici tăiate în două.

4Saram totul, punem un pic de apa și ii băgăm în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30 de minute și apoi o ora la 150, 160 de grade. Din când în când îi mai intepam cu furculița, mai iese apa. Deși este o mâncare mai puțin cunoscuta la noi, va sfătuiesc să o pregatiți, cu siguranță o sa va placa. Spor la gătit și aștept părerile voastre!

- Reclamă -
Articolul precedentRuladă din Carne de Porc
Articolul următorBrânzoaice Dobrogene la Tigaie
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.