Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 30 min
Gata in: 40 min

Bună ziua dragii mei! Cum soțul meu este mare iubitor de carne de curcan, când o găsește o și cumpăra. Așa se face că zilele trecute a venit acasă cu două pulpe frumoase de curcan, rugându-mă să i le fac la cuptor cu cartofi și usturoi. Ceea ce am și făcut cu una, rețeta am sa v-o dau data viitoare. Cealaltă am pregătit-o astfel:

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 400 g bulion de rosii
  • 150 g bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • salvia
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare

1Dezozam pulpa, îndepărtând pielita, o spălăm și o lăsăm la scurs sau o ștergem cu hârtie absorbanta. Condimentam după gust cu sare și piper fiecare minirulou în parte, punem o felie de bacon sau șuncă afumata, usturoi și după gustul fiecăruia o frunzulita de salvia sau rozmarin.

2Le rulam cu atenție și le închidem cu scobitori. Într-o tigaie punem 3 linguri ulei de măsline, așezăm minirulourile și le prăjim la foc iute, pe ambele părți, pentru a prinde o culoare frumoasa, aurie.

3Le rulam cu atenție și le închidem cu scobitori. Într-o tigaie punem 3 linguri ulei de măsline, așezăm minirulourile și le prăjim la foc iute, pe ambele părți, pentru a prinde o culoare frumoasa, aurie. Punem vinul, dam focul la mic, îl lăsăm să se evapore și apoi adaugam bulionul și un pic de apa când e nevoie.

4După aproximativ 30 de minute controlam carnea să fie fiarta (furculița trebuie să între ușor în carne). Gustam de sare și e cam gata! Se poate prepara și fără bulion și atunci le putem manca alături de o salată de sezon. Cu sos de bulion sunt delicioase sau cu un piure de cartofi și murături! Pofta buna și spor la gătit!