Timp de preparare: 10 min
Timp de coacere: 30 min
Gata in: 40 min

Bună ziua dragii mei! Cum soțul meu este mare iubitor de carne de curcan, când o găsește o și cumpăra. Așa se face că zilele trecute a venit acasă cu două pulpe frumoase de curcan, rugându-mă să i le fac la cuptor cu cartofi și usturoi. Ceea ce am și făcut cu una, rețeta am sa v-o dau data viitoare. Cealaltă am pregătit-o astfel:

Ingrediente

  • 1 pulpa de curcan
  • 400 g bulion de rosii
  • 150 g bacon
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5-6 catei de usturoi
  • salvia
  • rozmarin
  • sare, piper

Mod de preparare

1Dezozam pulpa, îndepărtând pielita, o spălăm și o lăsăm la scurs sau o ștergem cu hârtie absorbanta. Condimentam după gust cu sare și piper fiecare minirulou în parte, punem o felie de bacon sau șuncă afumata, usturoi și după gustul fiecăruia o frunzulita de salvia sau rozmarin.

2Le rulam cu atenție și le închidem cu scobitori. Într-o tigaie punem 3 linguri ulei de măsline, așezăm minirulourile și le prăjim la foc iute, pe ambele părți, pentru a prinde o culoare frumoasa, aurie.

3Le rulam cu atenție și le închidem cu scobitori. Într-o tigaie punem 3 linguri ulei de măsline, așezăm minirulourile și le prăjim la foc iute, pe ambele părți, pentru a prinde o culoare frumoasa, aurie. Punem vinul, dam focul la mic, îl lăsăm să se evapore și apoi adaugam bulionul și un pic de apa când e nevoie.

4După aproximativ 30 de minute controlam carnea să fie fiarta (furculița trebuie să între ușor în carne). Gustam de sare și e cam gata! Se poate prepara și fără bulion și atunci le putem manca alături de o salată de sezon. Cu sos de bulion sunt delicioase sau cu un piure de cartofi și murături! Pofta buna și spor la gătit!

- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Broccoli
Articolul următorPiersici Umplute cu Cremă
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.