Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o prăjitură dragă mie, pe care o prepar ori de câte ori am ocazia. Necesită un timp mai îndelungat pentru preparare, dar rezultatul este pe măsura efortului depus și în plus se mențin fragede și moi o perioada îndelungată.
Piersici Umplute cu Cremă
Course: Desert, DulciuriCuisine: ItalianaDifficulty: Ridicata
Porții
20
porțiiTimp pregătire
20
minutesTimp preparare
20
minutesTimp la frigider
4
oreGata în
4
hours40
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
- Coji
4 ouă
9 linguri cu vârf zahăr (250 g)
1 pahar ulei (200 ml)
1 esență portocale
800 g făină
1 linguriță praf de copt
- Cremă
200 g unt
150 g zahăr pudră
2 linguri cacao
250 g gem caise
1 esență rom
- Decor
200 ml lapte
150 g zahăr
colorant galben și portocaliu
Mod de preparare
- Mixăm ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă și zahărul se topește. Adăugăm uleiul și esența de portocale. Apoi punem făina cernută cu praful de copt și începem să frământăm, punând făină puțin câte puțin. Când aluatul are consistența unei plastiline și nu se lipește de mâini este gata.
- Modelăm biluțe din aluat, apăsând puțin cu degetul deasupra fiecărei biluțe. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele deoarece vor crește la copt. Coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Trebuie să fie ușor rumenite doar pe fund, dacă le coaceți prea mult se vor întări și nu vor putea fi scobite deoarece se vor sfărâma. Scoase din cuptor, când sunt încă, calde, se scobesc pe fund cu ajutorul unui cuțitaș. Răzătura care ne rămâne o lăsăm deoparte pentru că o vom folosi la cremă. Și acum trecem la prepararea cremei.
- Frecăm untul moale ținut la temperatura camerei cu zaharul pudră, adaugăm cacaoa, gemul de caise și esența de rom. Omogenizam totul și la final adaugăm răzătura de fursecuri. Amestecăm totul bine și o dăm la frigider pentru 1 oră să se întărească. Umplem cojile piersicilor cu cremă și le unim două câte două. Pe o farfurie punem zaharul tos.
- În două castronele punem lapte, în unul adaugăm colorant alimentar galben, iar în celălalt portocaliu. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumătate, iar cealaltă jumătate prin colorantul portocaliu. Le tăvălim imediat prin zaharul tos și le așezăm pe platou. Le ținem la rece pentru cel puțin 3 ore sau chiar toată noaptea.
Note bucătar
- Le putem decora cu frunzulițe.
- Poftă bună, spor la gătit și spor la prăjiturit!
- Reclamă -