Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre o prăjitură dragă mie, pe care o prepar ori de câte ori am ocazia. Necesită un timp mai îndelungat pentru preparare, dar rezultatul este pe măsura efortului depus și în plus se mențin fragede și moi o perioada îndelungată.

Piersici Umplute cu Cremă

5.0 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: ItalianaDifficulty: Ridicata
Porții

20

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

20

minutes
Timp la frigider

4

ore
Gata în

4

hours 

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Coji
  • 4 ouă

  • 9 linguri cu vârf zahăr (250 g)

  • 1 pahar ulei (200 ml)

  • 1 esență portocale

  • 800 g făină

  • 1 linguriță praf de copt

  • Cremă
  • 200 g unt

  • 150 g zahăr pudră

  • 2 linguri cacao

  • 250 g gem caise

  • 1 esență rom

  • Decor
  • 200 ml lapte

  • 150 g zahăr

  • colorant galben și portocaliu

Mod de preparare

  • Mixăm ouăle cu zahărul până ce compoziția devine cremoasă și zahărul se topește. Adăugăm uleiul și esența de portocale. Apoi punem făina cernută cu praful de copt și începem să frământăm, punând făină puțin câte puțin. Când aluatul are consistența unei plastiline și nu se lipește de mâini este gata.
  • Modelăm biluțe din aluat, apăsând puțin cu degetul deasupra fiecărei biluțe. Le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, lăsând spațiu între ele deoarece vor crește la copt. Coacem în cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute. Trebuie să fie ușor rumenite doar pe fund, dacă le coaceți prea mult se vor întări și nu vor putea fi scobite deoarece se vor sfărâma. Scoase din cuptor, când sunt încă, calde, se scobesc pe fund cu ajutorul unui cuțitaș. Răzătura care ne rămâne o lăsăm deoparte pentru că o vom folosi la cremă. Și acum trecem la prepararea cremei.
  • Frecăm untul moale ținut la temperatura camerei cu zaharul pudră, adaugăm cacaoa, gemul de caise și esența de rom. Omogenizam totul și la final adaugăm răzătura de fursecuri. Amestecăm totul bine și o dăm la frigider pentru 1 oră să se întărească. Umplem cojile piersicilor cu cremă și le unim două câte două. Pe o farfurie punem zaharul tos.
  • În două castronele punem lapte, în unul adaugăm colorant alimentar galben, iar în celălalt portocaliu. Trecem piersicile prin colorantul galben pe jumătate, iar cealaltă jumătate prin colorantul portocaliu. Le tăvălim imediat prin zaharul tos și le așezăm pe platou. Le ținem la rece pentru cel puțin 3 ore sau chiar toată noaptea.

Note bucătar

  • Le putem decora cu frunzulițe.
  • Poftă bună, spor la gătit și spor la prăjiturit!
- Reclamă -
Articolul precedentMinirulouri cu Carne de Curcan
Articolul următorDulceata de Cirese
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.