Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ruladă din Carne de Porc, pe care mărturisesc nu o prea găteam, deoarece mi se părea sofisticată și credeam că nu îmi va reuși. Într-o zi însă, vrând să îi impresionez pe cei dragi cu un preparat deosebit, am încercat această rețetă de ruladă și ce să vă zic, rezultatul bun a fost garantat! De atunci fiul meu uneori îmi zice când mai ai de gând să ne răsfeți?

Ruladă din Carne de Porc

5.0 from 1 vote
Course: Porc, Retete cu carneCuisine: RomaneascaDifficulty: Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 
Calorii / 100 g

201

cal
Gata în

1

hour 

15

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 fleică sau mușchi de porc 800 g

  • 200 g șuncă presată

  • 4 c cârnați afumați

  • 200 g cașcaval afumat

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 200 ml apă

  • 100 ml vin

  • boia dulce de ardei

  • rozmarin

  • usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se filetează fleica de porc formând o foaie cât mai subțire pentru a se putea rula. Întindem carnea, se condimentează pe ambele părți, apoi se pune șunca presată, cașcavalul ras și deasupra cârnații. Rulăm totul cât mai strâns.
  • Legăm rulada cu o sfoară de bucătărie, o ungem cu puțin ulei și o înțepăm din loc în loc cu furculița. O punem într-un vas de Yena cu capac și apoi o stropim cu puțină apă și vin.
  • O dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră sau până când se pătrunde bine (furculița trebuie să intre ușor în carne). Spre sfârșit cu 15 minute înainte, luăm capacul pentru a se rumeni frumos.
  • O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească, așa o putem felia frumos. Este delicioasă!

Note bucătar

  • Poftă bună și spor la gătit!


- Reclamă -
Articolul precedentSupă de Năut cu Legume
Articolul următorDovlecei Umpluți cu Carne Tocata
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.