Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ruladă din Carne de Porc, pe care mărturisesc nu o prea găteam, deoarece mi se părea sofisticată și credeam că nu îmi va reuși. Într-o zi însă, vrând să îi impresionez pe cei dragi cu un preparat deosebit, am încercat această rețetă de ruladă și ce să vă zic, rezultatul bun a fost garantat! De atunci fiul meu uneori îmi zice când mai ai de gând să ne resfeți?

Ruladă din Carne de Porc

5 din 1 vote
Fel: Porc, Retete cu carneBucătărie RomaneascaDificultate Usoara
Porții

4

porții
Timp pregătire

15

minutes
Timp preparare

1

hour 
Gata în

1

hour 

15

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 1 fleică sau mușchi de porc 800 g

  • 200 g șuncă presată

  • 4 c cârnați afumați

  • 200 g cașcaval afumat

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 200 ml apă

  • 100 ml vin

  • boia dulce de ardei

  • rozmarin

  • usturoi

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se filetează fleica de porc formând o foaie cât mai subțire pentru a se putea rula. Întindem carnea, se condimentează pe ambele părți, apoi se pune șunca presată, cașcavalul ras și deasupra cârnații. Rulăm totul cât mai strâns.
  • Legăm rulada cu o sfoară de bucătărie, o ungem cu puțin ulei și o înțepăm din loc în loc cu furculița. O punem într-un vas de Yena cu capac și apoi o stropim cu puțină apă și vin.
  • O dăm la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ 1 oră sau până când se pătrunde bine (furculița trebuie să intre ușor în carne). Spre sfârșit cu 15 minute înainte, luăm capacul pentru a se rumeni frumos.
  • O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească, așa o putem felia frumos. Este delicioasă!

Note bucatar

  • Poftă bună și spor la gătit!