Timp de preparare: 15 min
Timp de coacere: 60 min
Gata in: 1 ora 15 min

Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rulada din carne de porc, pe care mărturisesc nu o prea gateam deoarece mi se părea sofisticata și credeam ca nu îmi va reusi. Într-o zi însă, vrând sa îi impresionez pe cei dragi cu un preparat deosebit, am încercat aceasta rețeta de rulada și ce să vă zic, rezultatul bun a fost garantat! De atunci fiul meu uneori îmi zice când mai ai de gând să ne rasfeti?

Ingrediente

  • 1 fleica sau mușchi de porc 800 g
  • 200 g șuncă presata
  • 4 cârnați afumati
  • 200 g cașcaval afumat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 200 ml apă
  • 100 ml vin
  • boia dulce de ardei
  • rozmarin
  • usturoi
  • sare, piper

Mod de preparare

1Se fileteaza fleica de porc formând o foaie cât mai subțire pentru a se putea rula. Întindem carnea, se condimenteaza pe ambele parti, apoi se pune sunca presata, cașcavalul ras și deasupra carnatii. Rulam totul cât mai strâns.

2Legam rulada cu o sfoara de bucătărie, o ungem cu puțin ulei și o intepam din loc în loc cu furculița. O punem într-un vas de Yena cu capac si apoi o stropim cu puțină apă și vin.

3O dam la cuptor la 180 de grade pentru aproximativ o ora sau până când se pătrunde bine (furculița trebuie să între ușor în carne). Spre sfârșit cu 15 minute înainte, luam capacul pentru a se rumeni frumos.

4O scoatem din cuptor și o lăsăm să se răcească, așa o putem felia frumos. Este delicioasa! Pofta bună și spor la gătit!