Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Chec Pufos cu Cacao, unul dintre cele mai cunoscute și gustoase deserturi, pregătite cu drag de mai toate gospodinele noastre. Se prepară foarte ușor și poate fi servit cu orice ocazie, la micul dejun, ca aperitiv de asemenea poate fi o gustare delicioasă pentru copii. Este răspândit în toată lumea și este regăsit într-o multitudine de variante, practic pentru toate gusturile. Se poate prepara în varianta clasică, cu ciocolată, fructe uscate, stafide, nuci, miere de albine, smântână sau lămâie.

Chec Pufos cu Cacao

4.8 from 4 votes
Course: Aluaturi dulci, Desert, Dulciuri, FainoaseCuisine: GermanaDifficulty: Medie
Porții (felii)

20

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

40

minutes
Calorii / 100 g

358

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 10 ouă

  • 400 g zahăr

  • 400 g făină

  • 8 linguri ulei

  • 4 linguri cacao

  • 2 pliculețe zahăr vanilat

  • 2 lingurițe praf de copt

  • 1 esență vanilie

Mod de preparare

  • Începem cu separarea ouălelor. Punem albușurile în bolul de la robot, puțină sare și îi dăm drumul la viteză mică. După 30 de secunde, mărim viteza. Lăsăm aproximativ 1 minut și apoi începem să punem zahărul, puțin câte puțin. Nu uităm să mărim iar viteza, albușurile trebuie bătute bine! Lăsăm robotul să amestece, iar când albușurile devin spumă, punem cele 2 pliculețe de zahăr vanilat.1 - Chec Pufos cu Cacao
  • Într-un bol amestecăm gălbenușurile de ou cu uleiul. Nu punem tot uleiul dintr-o dată, altfel se taie! Când este gata, adăugăm gălbenușurile puțin câte puțin în bolul robotului, ce l-am dat să amestece la o viteză mai mică. Lăsăm robotul să meargă încă 5 minute, la o viteză ridicată.2 - Chec Pufos cu Cacao
  • Într-un castronel punem cacao. Adăugăm apă, din nou puțin câte puțin și amestecăm, pentru a o face ca o cremă.3 - Chec Pufos cu Cacao
  • Peste făina cernută adăugăm 2 lingurițe de praf de copt. Bolul robotului îl așezăm pe masă și cu o lingură mai mare punem făina, treptat, câte 3 linguri de fiecare dată. Amestecăm, folosind mișcări largi, până ce aceasta se încorporează. Facem acest lucru până terminăm făina. Nu uităm să adăugăm și esența de vanilie!4 - Chec Pufos cu Cacao
  • Pregătim un al 2-lea bol. Împărțim compoziția în 2, una din ele o vom face cu cacao! Adăugăm crema de cacao, treptat și o încorporăm.5 - Chec Pufos cu Cacao
  • Tapetăm o tavă de chec cu hârtie de copt. Turnăm în ea, din compoziția simplă, o lingură mare, apoi din compoziția cu cacao aceiași cantitate. Repetăm procesul până când tava este plină cam 3 sferturi. Nu uităm ca ultima compoziție de deasupra să fie tot simplă! După ce am terminat, batem puțin tava de masă, să se așeze compoziția!6 - Chec Pufos cu Cacao
  • Repetăm procesul și cu restul de compoziție rămasă. Din compoziția noastră au ieșit 2 checuri, ce arată foarte bine! Îi punem în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute la 170 de grade și rețeta noastră de Chec Pufos cu Cacao este gata!7 - Chec Pufos cu Cacao

Video Rețetă

Note bucătar

  • Nu umpleți tava cu compoziție pentru că o să dea pe afară. Se pune cam 3 sferturi.
  • La turnat, eu am folosit o lingură mare, dar dacă nu aveți, dumneavoastră puteți folosi și un polonic!
  • Este un desert care se păstrează foarte bine, nu vă faceți probleme că se întărește imediat.
  • Dacă puneți și nucă, aceasta trebuie tăiată grosier, se împarte în două și se pune la sfârșit în tavă.
  • Poftă mare la un chec delicios!
- Reclamă -
Articolul precedentSalată de Icre cu Ceapă
Articolul următorTort Mușuroi de Cârtiță
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.