Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort Mușuroi de Cârtiță, o rețetă gustoasă și ușor de făcut! Sincer nu o cunoșteam prea bine, ceea ce m-a determinat să mă documentez un pic. Totuși, căutând bine am găsit mai multe variante pentru prepararea acestui tort. Eu le-am schimbat un pic și l-am făcut cum am considerat eu mai bine. Ce să spun? A ieșit o minunăție! Necesită un pic de timp, în rest este doar un blat de cacao și o cremă de vanilie. Nu mai spun că nici nu trebuie să vă mai chinuiți cu decorarea lui. De fapt frumusețea acestui tort este dezordinea bucățelelor de blat de cacao!

Tort Mușuroi de Cârtiță

4.5 from 2 votes
Course: Desert, DulciuriCuisine: GermanăDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

40

minutes
Calorii / 100 g

291

cal
Timp la frigider

2

ore
Gata în

2

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Blat
  • 150 g făină

  • 5 ouă

  • 80 g cacao

  • 200 g zahăr

  • 40 ml ulei

  • sare

  • Cremă
  • 500 ml frișcă lichidă

  • 250 g mascarpone

  • 60 g zahăr pudră

  • 100 g fulgi de ciocolată

  • 1 esență vanilie

  • Umplutură
  • 3 banane

Mod de preparare

  • Punem ouăle într-un bol de plastic, apoi adăugăm sare. Începem să le mixăm bine, iar când devin spumoase, adăugăm zahăr puțin câte puțin. Continuăm baterea lor până devin ca o cremă pufoasă. Adăugăm uleiul și le mai mixăm puțin.1 - Tort Mușuroi de Cârtiță
  • Cernem cacaoa și făina și le punem și pe acestea în compoziție. Cu o lingură mare sau un tel pară, amestecăm bine totul cu mișcări ample, de sus în jos. Aromatizăm cu o linguriță de esență de vanilie pe care o amestecăm. Tapetăm o tavă de copt cu inel cu puțin ulei pe care îl întindem bine cu o pensulă, dar și cu puțină făină. Punem compoziția de blat în tavă și o băgăm la cuptorul preîncălzit pentru 30-40 de minute la 180 de grade.2 - Tort Mușuroi de Cârtiță
  • Turnăm frișca lichidă într-un bol mai mare. Începem să o mixăm, până ce aceasta se întărește. Când este gata, o punem la frigider puțin. În alt bol punem mascarpone-le și zahărul pudră. Le amestecăm cu o lingură până ce zahărul se încorporează. Îl băgăm și pe acesta la frigider.3 - Tort Mușuroi de Cârtiță
  • În bolul unde vom pregăti crema, punem prima dată frișca, obținută mai devreme. Apoi, adăugăm fulgii de ciocolată și crema de mascarpone, treptat și le amestecăm.4 - Tort Mușuroi de Cârtiță
  • Scoatem blatul din cuptor. Înlăturăm inelul tăvii și îl lăsăm la răcit pentru 30 de minute. După acest timp, folosindu-ne de o farfurie, îl decupăm în partea de sus, de jur împrejur. Se golește interiorul decupat având grijă să lăsăm cam 2-3 cm de blat neatins.5 - Tort Mușuroi de Cârtiță
  • Tăiem bananele în bucăți potrivite. Le așezăm în interiorul blatului decupat, până acoperim toată baza. Peste, adăugăm din abundență crema pregătită mai devreme cu care îi dăm forma de mușuroi. La final, aranjăm tortul de jur împrejur cu bucățelele de blat mărunțite mai devreme și rețeta noastră de Tort Mușuroi de Cârtiță este gata!6 - Tort Mușuroi de Cârtiță

Video Rețetă

Note bucătar

  • În loc de banane, puteți folosi orice fruct doriți, e la fel de delicios!
  • Atenție, atunci când decupăm blatul, farfuria trebuie să fie mai mică decât blatul, iar când o poziționăm, o facem în așa fel încât aceasta să fie pe mijloc.
  • Când este gata se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore, ideal ar fi toată noaptea.
  • De asemenea puteți umple tortul cu orice cremă doriți (cremă de ciocolată albă, cremă de vanilie).
  • Poftă mare la un tort mușuroi deosebit!
- Reclamă -
Articolul precedentChec Pufos cu Cacao
Articolul următorOuă Umplute
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.