Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tort Mușuroi de Cârtiță, o rețetă gustoasă și ușor de făcut. Sincer nu o cunoșteam prea bine, ceea ce m-a determinat să mă documentez un pic. Am găsit mai multe variante pentru prepararea tortului. Eu am schimbat un pic și am făcut-o cum am considerat eu mai bine. Ce să spun? A ieșit o minunăție! Necesită un pic de timp, în rest este un blat de cacao și o crema de vanilie. Nu mai spun că nici nu trebuie să vă mai chinuiți cu decorarea lui. De fapt frumusețea acestui tort este dezordinea bucățelelor de blat de cacao!

Tort Mușuroi de Cârtiță

5 from 1 vote
Course: Desert, DulciuriCuisine: GermanaDifficulty: Medie
Porții

15

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

40

minutes
Timp la frigider

2

ore
Gata în

3

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Blat
  • 5 ouă

  • 150 g făină

  • 10 linguri rase zahăr (200 g)

  • 4 linguri rase cacao

  • 40 ml ulei

  • un vârf de cuțit de sare

  • Cremă
  • 4 ouă

  • 8 linguri zahăr (160 g)

  • 8 linguri făină (140 g)

  • 1 l lapte

  • 100 g unt

  • 1 esență vanilie

  • răzătura de la o lămâie

  • Decor
  • 3 banane

Mod de preparare

  • Începem cu mixarea ouălelor cu zahărul până obținem o consistență spumoasă. Adăugăm uleiul, cacaoa, praful de sare și mixăm bine. La final încorporăm făina cu ajutorul unei spatule, cu mișcări largi de sus în jos. Va rezulta o compoziție catifelată. Compoziția obținută se pune într-o formă rotundă tapetată cu hârtie de copt pe fundul ei (suprafață plană). Se coace în cuptorul preîncălzit 30-40 de minute la 180 de grade sau până trece testul scobitorii.
  • Se lasă să se răcească complet, apoi se scoate din formă. Se decupează un capac în partea de sus al blatului (eu am folosit o farfurie). Se golește interiorul decupat având grijă să lăsăm cam 2-3 cm de blat neatins în interiorul tortului. Odată făcută o cavitate, se pun bananele curățate de coajă și tăiate pe jumătate.
  • Și acum trecem la prepararea cremei! Laptele, zahărul, ouăle și făina se amestecă într-o cratiță care nu se lipește (teflon) și se pun la fiert la foc mic pentru 15 minute, amestecând continuu. După ce se răcește se adaugă untul moale, esența de vanilie și răzătura de lămâie. Se amestecă totul foarte bine și se pune peste blatul de tort.
  • Se mărunțește în robotul de bucătărie restul de blat pe care l-am scos din centrul tortului. Se aranjează frumos, cu grijă, deasupra cremei. Și este gata! Se dă la frigider pentru cel puțin 2 ore, înainte de a fi servit. Ideal ar fi să îl țineți toată noaptea.

Note bucatar

  • Puteți folosi orice fructe doriți, e la fel de delicios!
  • Deasemenea puteți umple cu orice cremă doriți (frișcă, mascarpone).
  • Poftă bună la un tort deosebit!
- Reclamă -
Articolul precedentChec Pufos cu Cacao
Articolul următorOuă Umplute
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.