Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ouă Umplute, un aperitiv delicios și ușor de preparat. Dacă vrei să îți impresionezi musafirii și nu ai timp suficient la dispoziție, vă recomand să pregătiți această rețetă extrem de ușoară, dar bogată în rezultate, de care ai să te îndrăgostești pe loc. Sunt ouă fierte tari, care au fost decojite, tăiate în jumătate și umplute cu o pastă făcută în casă, deosebit de delicioasă!

Ouă Umplute

5.0 from 1 vote
Course: Aperitive, Retete rapideCuisine: ItalianăDifficulty: Ușoară
Porții

10

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

50

minutes
Calorii / 100 g

163

cal
Gata în

1

hour 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Bază și Compoziție
  • 10 ouă

  • 100 g maioneză

  • 50 g muștar

  • sare

  • piper

  • Decor
  • 4 roșii cherry tăiate feliuțe

  • 2 castraveți murați tăiați feliuțe

  • 3 morcovi baby fierți tăiați feliuțe

  • 50 g măsline felii

  • 3 ridichi tăiate felii

  • mărar

  • pătrunjel

Mod de preparare

  • Punem ouăle într-o oală pe aragaz. Turnăm apă deasupra și dăm drumul la foc. Adăugăm sare și din momentul în care apa începe să fiarbă le lăsăm 10 minute. Când ouăle s-au făcut, le scoatem într-un bol și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit, le decojim și le tăiem cu un cuțit în jumătate. Scoatem gălbenușul din fiecare jumătate și îl punem într-un alt bol, iar albușurile le lăsăm deoparte, acestea le vom umple mai târziu. Repetăm acest proces până terminăm de separat toate ouăle.1 - Ouă Umplute
  • Condimentăm cu sare și piper gălbenușurile, apoi cu o furculiță le zdrobim bine. Adăugăm maioneza și amestecăm până se încorporează. Același lucru facem și cu muștarul. Continuăm amestecarea până ce compoziția noastră se îngroașă. Când am terminat, cu ajutorul unei lingurițe, începem să umplem albușurile cu compoziție. Decorăm ouăle cu legumele pregătite în prealabil și rețeta noastră de Ouă Umplute este gata!2 - Ouă Umplute

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru decor puteți să folosiți ce vă place dumneavoastră, eu am decorat cu roșii cherry, castraveți murați, ridichi, măsline, morcovi baby pe care i-am fiert, mărar și pătrunjel.
  • Ouăle se fierb în apă rece la foc mic.
  • Poftă mare la ouă umplute delicioase!
- Reclamă -
Articolul precedentTort Mușuroi de Cârtiță
Articolul următorPrăjitură Televizor
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.