Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Ouă Umplute, un aperitiv delicios și ușor de preparat. Dacă vrei să îți impresionezi musafirii și nu ai timp suficient la dispoziție, îți recomand să pregătești această rețetă extrem de ușoară, dar bogată în rezultate, de care ai să te îndrăgostești pe loc. Sunt ouă fierte tari, care au fost decojite, tăiate în jumătate și umplute cu o pastă făcută din gălbenușurile de ou, amestecate cu alte ingrediente.

Ouă Umplute

5 din 1 vote
Fel: Aperitive, Retete rapideBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

6

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Timp la frigider

10

minute
Gata în

40

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 6 ouă

  • 1 cutie pateu de porc, pui sau curcan

  • 10 g unt

  • 1 lingură smântână

  • 2 linguri muștar

  • 1 legătură mărar

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Fierbem ouăle în apă cu sare cel puțin 10 minute, ca să ne asigurăm că albușul și gălbenușul sunt tari.
  • Tăiați ouăle în jumătate, puneți albușurile deoparte. Într-un bol punem gălbenușurile, untul, pateul de ficat, sarea, piperul, smântâna, muștarul și mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine cu o furculiță sau cu blender-ul, până se obține o pastă cremoasă.
  • Se umple albușurile cu această pastă, cu lingurița sau cu posul, se așează pe un platou de servire și se dau la frigider pentru aproximativ 10 minute.
  • Ouăle umplute sunt gata! Se pot servi decorate cu frunzulițe de pătrunjel, măsline sau feliuțe de gogoșari murați. Acestea sunt doar câteva idei. Dumneavoastră le puteți orna cum spun mereu, după imaginația fiecărei gospodine. Spun sincer cu mâna pe inimă, deseori am rămas impresionată de creativitatea gospodinelor noastre.

Note bucatar

  • În loc de pateu puteți pune ficăței fierți, scurși de zeamă și pasați.
  • La compoziție, putem adăuga și maioneza.
  • Poftă mare la ouă umplute delicioase!