Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Plăcintă Țărănească cu Mere, o plăcintă gustoasă, moale și parfumată. Combinația de mere și scorțișoară ne duce cu gândul la mâinile calde și aromele din bucătăria bunicii. Am spus-o mereu și o repet oriunde ne-ar duce viața și oricâte rețete am proba, nimic nu se compară cu bunătățile și amintirile dragi ale copilăriei. Ne rămân în suflet pentru totdeauna.

Plăcintă Țărănească cu Mere

5 din 1 vote
Fel: Desert, Fainoase, Placinte, Retete cu fructeBucătărie Est EuropeanaDificultate Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

40

minutes
Timp la frigider

30

minute
Timp de odihnă

30

minute
Gata în

2

hours 

10

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Foi
  • 200 ml apă călduță

  • 1 lingură de oțet

  • 50 g unt sau ulei

  • 300 g făină

  • un praf de sare

  • Umplutura
  • 1 kg mere

  • 200 g zahăr

  • 1 lingură unt

  • 1 lingură scorțișoară

  • 2, 3 linguri pesmet

  • zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

  • Se amestecă făina cu oțetul, sarea și apa călduță. Obținem un aluat consistent, care se frământă până se omogenizează bine. Se pune într-o folie alimentară și la frigider timp de 30 de minute.
  • Se curăță merele de coajă și se dau prin răzătoare. Se călesc într-o tigaie cu zahărul și scorțișoara.
  • Se împarte aluatul în 2 și se întinde cu sucitorul o foaie cât de subțire putem, măcar 3, 4 cm grosime. Se stropește cu unt topit sau ulei, se presară pesmet și se întind uniform merele. Se rulează fiecare plăcintă și apoi se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduce în cuptorul preîncălzit la 170-180 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
  • Scoasă din cuptor, plăcinta noastră trebuie să stea cam 30 de minute să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr pudră și se taie. Ups, eu am uitat sa o pudrez..

Note bucatar

  • Umplutura se pune mai multă de unde începem să rulăm, așa deasupra rămân foile și umplutura nu iese afară.
  • Sfatul meu este să urmăriți plăcinta în cuptor, timpul de copt variază în funcție de tipul de cuptor pe care îl aveți. Trebuie să se coacă doar foile, umplutura este deja coaptă.
  • Poftă mare la o plăcintă delicioasă! Aștept comentariile dumneavoastră!