Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Plăcintă Țărănească cu Mere, o plăcintă gustoasă, moale și parfumată. Combinația de mere și scorțișoară ne duce cu gândul la mâinile calde și aromele din bucătăria bunicii. Am spus-o mereu și o repet, oriunde ne-ar duce viața și oricâte rețete am proba, nimic nu se compară cu bunătățile și amintirile dragi ale copilăriei. Ne rămân în suflet pentru totdeauna.

Plăcintă Țărănească cu Mere

5.0 from 1 vote
Course: Desert, Fainoase, Placinte, Retete cu fructeCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Medie
Porții

12

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

1

hour 

40

minutes
Calorii / 100 g

256

cal
Timp la crescut

60

minute
Gata în

3

hours 

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Foi
  • 1 kg făină

  • 450 ml apă călduță

  • 100 ml ulei

  • 2 lingurițe zahăr pudră

  • 2 ouă

  • sare

  • 1 pliculeț drojdie uscată

  • Umplutură
  • 1 kg mere

  • 2 linguri scorțișoară

  • 100 g zahăr

  • 1 lingură griș

  • 1 pliculeț zahăr vanilat

Mod de preparare

  • În vasul cu apă călduță punem drojdia, zahărul pudră și 1 lingură de făină. Amestecăm bine și o lăsăm să crească timp de 15 minute. Într-un castron mai mare de plastic unde am pus făina, facem o groapă, punem 1 linguriță de sare, cele 2 ouă și uleiul. Apoi, când maiaua este frumos crescută, o adăugăm și pe aceasta treptat, în timp ce amestecăm. Când începe să se formeze aluatul, îl scoatem pe masa de lucru unde am presărat anterior făină și îl mai frământăm timp de 8 minute. Facem acest lucru pentru ca aluatul nostru să fie pufos, elastic și să nu se lipească de mâini. Când am terminat, dăm cu puțină făină castronul în care l-am pregătit, dar și pe el și îl punem la crescut pentru 1 oră.1 - Plăcintă Țărănească cu Mere
  • Curățăm merele de sâmburi și coajă, apoi le tăiem în bucăți potrivite. Le dăm prin răzătoarea cu ochiuri mari până le terminăm pe toate. După, punem peste ele zahărul vanilat, zahărul tos, grișul și cele 2 linguri de scorțișoară. Amestecăm bine până ce toate ingredientele se încorporează.2 - Plăcintă Țărănească cu Mere
  • Pe masa de lucru punem puțină făină. Aluatul a crescut frumos așa că îl scoatem din castron și îl mai frământăm puțin. Când am terminat îl alungim, apoi îl împărțim în 2 bucăți. Pregătim una din ele în mâini, iar după o împărțim și pe aceasta în 6 bucăți, mai mici. Fiecare bucată mai mică va reprezenta câte 1 foaie de aluat. O luăm pe prima și cu ajutorul unui sucitor o întindem până ce aceasta ajunge de grosime 5mm. Peste, punem umplutura de măr cu scorțișoară, dar aveți grijă să nu puneți prea mult, altfel la copt va da pe afară! O întindem bine, apoi începem să rulăm aluatul, prima dată din capete, să nu iasă afară, iar apoi din lateral până devine ca un rulou. Pregătim și restul de foi în același fel.3 - Plăcintă Țărănească cu Mere
  • Ungem tava de copt cu ulei. Așezăm toate rulourile de plăcintă în tavă, atât cât vă încape. După, pregătim într-un castronel un amestec de ulei cu apă și le ungem pe toată suprafața. Le băgăm în cuptorul preîncălzit pentru 40 de minute la 180 de grade. La final le tăiem în ce formă dorim, iar apoi le pudrăm cu zahăr vanilat și rețeta noastră de Plăcintă Țărănească cu Mere este gata!4 - Plăcintă Țărănească cu Mere

Video Rețetă

Note bucătar

  • Pentru a amesteca mai bine aluatul, cel mai indicat este să folosim mâinile.
  • Punem grișul în umplutură pentru că mai absoarbe din umiditatea merelor.
  • În cazul în care aluatul se mai lipește de mâini, mai adăugăm făină.
  • Umplutura se pune mai multă de unde începem să rulăm, așa deasupra rămân foile și umplutura nu iese afară.
  • Sfatul meu este să urmăriți plăcinta în cuptor, timpul de copt variază în funcție de tipul de cuptor pe care îl aveți. Trebuie să se coacă doar foile, umplutura este deja coaptă.
  • Poftă mare la o plăcintă de mere delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPilaf cu Șofran
Articolul următorVinete cu Sos de Roșii și Cașcaval
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.