Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Vinete cu Sos de Roșii și Cașcaval, pregătită la cuptor! După cum bine știți, vara și toamna, vinetele sunt vedete incontestabile. Ele conțin fier, calciu și alte minerale. Sunt multe moduri de preparare, salată, gratinate, în cuptor. Oricum le-am pregăti, au același efect asupra sănătății noastre! Îmbunătățesc circulația sângelui și hrănesc creierul, protejează tractul digestiv. Sunt recomandate și în dietă, deoarece sunt sărace în calorii. Aviz doamnelor! Un consum cât de cât regulat de vinete te scapă de cheagurile de sânge datorită vitaminei K, care întărește vasele de sânge. Altfel se reduce semnificativ riscul de infarct și accidente cardiovasculare cerebrale. Cred că v-am convins că merită consumate, așadar să începem! Astăzi vă prezint o rețetă mai puțin cunoscută la noi, dar gustoasă vă asigur și care merită încercată!

Vinete cu Sos de Roșii și Cașcaval

5 din 1 vote
Fel: Retete cu legume, Retete fara carne, Retete rapideBucătărie OrientalaDificultate Medie
Porții

10

porții
Timp pregătire

20

minutes
Timp preparare

40

minutes
Timp de odihnă

30

minute
Gata în

1

hour 

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 3 vinete

  • 1 cutie roșii în bulion (400 g)

  • 300 g mozzarella sau cașcaval

  • 3-4 linguri ulei de măsline

  • 2 frunzulițe busuioc verde sau 1 linguriță cel uscat măcinat

  • 1 c ățel de usturoi

  • 1 linguriță sare

Mod de preparare

  • Vinetele se taie felii și se sărează. Se lasă o jumătate de oră timp în care se va scurge o zeamă amăruie. Într-o tigaie de teflon se pun câțiva stropi de ulei și se prăjesc feliile de vinete, una câte una, pe ambele părți.
  • Într-o tigaie punem 3 linguri de ulei de măsline și un cățel de usturoi tăiat în două. Se lasă să se rumenească ușor, apoi se scoate din tigaie. Punem roșiile în bulion tăiate fin, la foc mic pentru 10-15 minute. Se pune sare, piper după gust și busuiocul frunzulițe sau cel mărunțit. Sosul de roșii este gata.
  • Într-o tavă sau un vas termorezistent uns cu ulei de măsline și tapetat cu pesmet se pune sos de roșii, peste feliile de vinete, bucățelele de mozzarella sau cașcaval, apoi repetăm procedura până se termină ingredientele. Se pune la cuptor la 200 de grade pentru aproximativ 25-30 de minute, până se rumenește frumos și se topește cașcavalul.3 - vinete cu sos de rosii si cascaval
  • După ce o scoatem de la cuptor, o lăsăm să se răcească complet. Trebuie să stea câteva ore înainte de servire.

Note bucatar

  • Este deosebit de gustoasă și rece.
  • Feliile de vinete se pot trece prin făină, apoi prăji în ulei încins. Eu astăzi v-am prezentat o rețetă mai dietetică.
  • Poftă mare la vinete delicioase!
- Reclama -
Articolul precedentPlăcintă Țărănească cu Mere
Articolul următorPaste cu Ton în Sos de Roșii cu Măsline și Capperi
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.