Bună ziua dragii mei! Astăzi vom pregăti rețeta de Paste cu Ton în Sos de Roșii cu Măsline și Capperi. Imaginați-vă că vă întoarceți acasă după o zi lungă și obositoare de muncă. Deschideți frigiderul și nu găsiți mai nimic în el, deoarece nu ați avut timp nici măcar să faceți piața. Pe un raft totuși stau cumințele 2, 3 cutii de conserve cu ton în ulei. Wow! Ce bucurie! Gândiți! În seara asta devin eroină! Salvez cina! Fac paste cu ton, preferatele mele!

Paste cu Ton în Sos de Roșii cu Măsline și Capperi

5 din 1 vote
Fel: Fainoase, Paste fainoaseBucătărie ItalianaDificultate Usoara
Porții

2

porții
Timp pregătire

5

minutes
Timp preparare

10

minutes
Calorii / 100 g

165

cal
Gata în

15

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • 200 g paste format lung (spaghetti, bucatini, fetucinne)

  • 1 conservă de ton (aprox. 160 g)

  • 4-5 măsline

  • 10 buc capperi

  • 2 căței de usturoi

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 1 lingură rasă pătrunjel

  • 400 g bulion

  • 1 ceapă

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Umplem o oală cu apă și o punem pe foc. În momentul în care apa începe să fiarbă, adăugăm o linguriță de sare și pastele. Le fierbem conform indicațiilor de pe pachet.
  • În timp ce fierb pastele, într-o tigaie anti-aderentă punem uleiul, adăugăm cei 2 căței de usturoi în coajă, ușor zdrobiți, îi sotăm pe foc mic circa 1 minut, apoi îi scoatem din tigaie și punem ceapa curățată, spălată și tăiată mărunt. O prăjim la foc mic până capătă o culoare frumoasă aurie, amestecând des.
  • Scurgem uleiul din conservă, desfacem tonul în bucăți mici și prăjim în continuare pentru 30 de secunde. E timpul să adăugăm bulionul, punem capacul și fierbem pentru 10 minute. Aproape de sfârșit gustăm de sare, punem piper, pătrunjelul, măslinele și capperele.
  • În tigaia în care am făcut sosul cu ton, se pun pastele pe care le-am scurs, pentru 30 de secunde într-o strecurătoare. Amestecăm totul și le servim calde, cu o frunzuliță de busuioc deasupra, bineînțeles dacă vă place aroma acestei plante. În timp scurt și cu efort minim obținem o cină deosebită, cu gusturi rafinate.

Note bucatar

  • Cățeii de usturoi îi lăsăm în coajă și ușor zdrobiți, deoarece aromatizează uleiul.
  • Poftă bună!
- Reclama -
Articolul precedentVinete cu Sos de Roșii și Cașcaval
Articolul următorFicăței de Pui la Cuptor cu Legume
blank
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.