Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Plăcintă Învârtită cu Mere și Nuci, o rețetă gustoasă, dar mai puțin cunoscută mie. Mărturisesc că ștrudele cu mere fac destul de des, dar cu nucă nu am făcut niciodată. Așa că astăzi m-am hotărât și le-am pregătit! Trebuie să vă spun, combinația dintre mere și nuci este deosebită și mai ales gustoasă. Merită încercată, dacă ne gândim că merele se găsesc pe tot parcursul anului.

Plăcintă Învârtită cu Mere și Nuci

5.0 from 1 vote
Course: Desert, Fainoase, Placinte, Retete cu fructeCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Ridicata
Porții

5

porții
Timp pregătire

40

minutes
Timp preparare

45

minutes
Calorii / 100 g

186

cal
Gata în

1

hour 

25

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Aluat
  • 350 g făină

  • 1 ou

  • 100 ml ulei

  • 80 ml de apă călduță

  • un praf de sare

  • Umplutura
  • 700 g mere

  • 5 linguri zahăr

  • 1 linguriță scorțișoară

  • nucă măcinată

Mod de preparare

  • Începem cu pregătirea umpluturii de mere. Se dau prin răzătoarea cu ochii mari. Le punem la călit într-o tigaie la foc mediu pentru aproximativ 15 minute. Adăugăm cele 5 linguri de zahăr, scorțișoara și mai continuăm călirea pentru alte 5 minute. Lăsăm compoziția obținută să se răcească.
  • Trecem la pregătirea aluatului. Într-un bol punem oul și uleiul pe care îl batem cu telul timp de 1 minut. Adăugăm apa și făina. Rezultă un aluat moale, dar care nu se lipește de mâini. Îl împărțim în trei părți egale. Presărăm din abundență făină pe blatul de lucru și întindem foi cât mai subțiri pe care punem măr și nucă. Le rulăm și fiecare foaie o tăiem în 2, pentru a avea 2 rulouri.2placinta invartita cu mere si nuci
  • Se așează în tava tapetata cu hârtie de copt primul rulou, iar apoi venim în prelungirea lui cu următorul și tot așa până la final. Se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.

Note bucătar

  • Dacă doriți, puteți pudra cu zahăr vanilat, dar sunt delicioase și fără.
  • Poftă mare la o plăcintă delicioasă!
- Reclamă -
Articolul precedentPaste cu Ton în Sos de Roșii
Articolul următorColivă Tradițională cu Nucă
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.