Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Pilaf cu Șofran, o rețetă mai puțin cunoscută la noi, dar foarte gustoasă și simplu de făcut. Șofranul este cel mai scump condiment din lume, însă un singur firicel poate schimba complet gustul unei mâncări. Astfel banalul orez devine o mâncare deosebită cu o frumoasă culoare galbenă, demn de orice restaurant de lux din lume.

Pilaf cu Șofran

5.0 from 1 vote
Course: Retete cu legume, Retete fara carneCuisine: OrientalaDifficulty: Medie
Porții

5

porții
Timp pregătire

10

minutes
Timp preparare

20

minutes
Gata în

30

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • Pilaf
  • 300 g orez

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 100 g unt

  • 1 pahar de vin alb demisec de calitate

  • 150 g parmezan ras

  • 800 ml supă de legume sau apă fierbinte

  • 1 ceapă

  • 1 linguriță șofran

  • sare

  • piper

  • Supă de legume
  • 2 tije de țelină

  • 1 tijă sparanghel

  • 1 ceapă

  • 2 morcovi

  • sare

  • piper boabe

Mod de preparare

  • Pentru început pregătim supa de legume și anume punem apa la fiert, adăugăm legumele, sarea și piperul, apoi lăsăm să fiarbă 15-20 de minute.
  • Încingem uleiul într-o tigaie încăpătoare. Călim ceapa până devine sticloasă. Adăugăm orezul uscat (nu se spală) și se amestecă bine astfel încât orezul să se încorporeze în ulei.
  • Turnăm vinul peste orez și amestecăm iute ca vinul să cuprindă fiecare bob de orez. Condimentăm cu piper negru.
  • Reducem focul de la mediu la mic. Umplem un polonic cu supă de legume și îl turnam peste orez, amestecând continuu până când se absoarbe lichidul. Repetăm acest procedeu până se termină supa de legume cca 18-20 minute, timp suficient zic eu să fie fiert orezul.
  • Când am terminat supa, adăugăm untul (fără el pilaful nu va mai fi la fel de cremos), amestecând continuu, ușor, ca să se distribuie uniform. La final adăugăm parmezanul ras și pilaful cu șofran este gata!

Note bucătar

  • Dacă în schimb doriți o mâncare mai puțin calorică, puteți renunța la unt.
  • Serviți imediat altfel se întărește. Eu am pus deasupra bucățele de anghinare și am servit alături de un pahar de vin alb.
  • Poftă bună vă doresc!
- Reclamă -
Articolul precedentTartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor
Articolul următorPlăcintă Țărănească cu Mere
Gabriela
Pasiunea mea pentru gătit a început acum multa vreme, când am învățat să fac tot felul de mâncăruri pentru familia mea. Ușor dar sigur, am început să mă dezvolt și să descopăr misterele bucătăriei, iar acum vreau sa împărtășesc aceste mistere si cu dumneavoastră.