Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor, o rețetă mai puțin cunoscută la noi, dar vă asigur gustoasă și sățioasă. Este ușor de făcut și poate fi servită la prânz, dar și la cină.

Tartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor

5 din 1 vote
Fel: Porc, Retete cu carneBucătărie Est EuropeanaDificultate Usoara
Porții

10

porții
Timp pregătire

30

minutes
Timp preparare

35

minutes
Gata în

1

hour 

5

minutes

Pentru această rețetă, avem nevoie de:

Ingrediente

  • tavă rotundă de 28 cm

  • 800 g cartofi

  • 2 ouă

  • 100 g cașcaval răzuit

  • 3 linguri făină

  • 3 cârnați proaspeți

  • 1 ceapă

  • 3 linguri ulei de măsline

  • 200 g mozzarella

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Spălăm cartofii bine și ii punem la fiert cu tot cu coajă într-o oală cu apă. Cât fierb cartofii, ne ocupăm de umplutura cu cârnați. Într-o tigaie punem uleiul de măsline și prăjim ceapa curățată, spălată și tăiată juliene. Îndepărtăm pielița cârnatului si când ceapa devine aurie, punem bucățele mici din cârnați. Continuăm prăjirea până ce carnea își schimbă culoarea, cam 5-6 minute. Controlăm cartofii și dacă sunt fierți, stingem focul.
  • Zdrobim cartofii într-un bol cu o furculiță sau un tel, până devin ca un piure. Adăugăm ouăle, cașcavalul răzuit și condimentăm cu sare și piper. Adăugăm și făina și prima compoziție este gata.
  • Pregătim o tavă rotundă, o ungem bine cu unt și o tapetăm cu pesmet. Punem jumătate din compoziția cu cartofi peste compoziția cu cârnați, apoi 200 g mozzarella sau orice brânză doriți, tăiată cubulețe. Acoperim totul cu prima compoziție de cartofi și deasupra punem un fir de ulei de măsline. Se coace în cuptorul încins la 200 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.

Note bucatar

  • In loc de cârnați putem folosi felii de șuncă presată și felii de cașcaval.
  • Poftă bună la o tartă delicioasă!