Bună ziua dragii mei! Astăzi vorbim despre rețeta de Tartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor, o rețetă mai puțin cunoscută la noi, dar vă asigur gustoasă și sățioasă. Este ușor de făcut și poate fi servită la prânz, dar și la cină.
Tartă cu Cartofi și Cârnați la Cuptor
Course: Porc, Retete cu carneCuisine: Est EuropeanaDifficulty: Usoara
Porții
10
porțiiTimp pregătire
30
minutesTimp preparare
35
minutesGata în
1
hour5
minutesPentru această rețetă, avem nevoie de:
Ingrediente
tavă rotundă de 28 cm
800 g cartofi
2 ouă
100 g cașcaval răzuit
3 linguri făină
3 c ârnați proaspeți
1 ceapă
3 linguri ulei de măsline
200 g mozzarella
sare
piper
Mod de preparare
- Spălăm cartofii bine și ii punem la fiert cu tot cu coajă într-o oală cu apă. Cât fierb cartofii, ne ocupăm de umplutura cu cârnați. Într-o tigaie punem uleiul de măsline și prăjim ceapa curățată, spălată și tăiată juliene. Îndepărtăm pielița cârnatului si când ceapa devine aurie, punem bucățele mici din cârnați. Continuăm prăjirea până ce carnea își schimbă culoarea, cam 5-6 minute. Controlăm cartofii și dacă sunt fierți, stingem focul.
- Zdrobim cartofii într-un bol cu o furculiță sau un tel, până devin ca un piure. Adăugăm ouăle, cașcavalul răzuit și condimentăm cu sare și piper. Adăugăm și făina și prima compoziție este gata.
- Pregătim o tavă rotundă, o ungem bine cu unt și o tapetăm cu pesmet. Punem jumătate din compoziția cu cartofi peste compoziția cu cârnați, apoi 200 g mozzarella sau orice brânză doriți, tăiată cubulețe. Acoperim totul cu prima compoziție de cartofi și deasupra punem un fir de ulei de măsline. Se coace în cuptorul încins la 200 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute.
Note bucătar
- In loc de cârnați putem folosi felii de șuncă presată și felii de cașcaval.
- Poftă bună la o tartă delicioasă!
- Reclamă -